12. mar 2021.

Vučić ponizio Gocu: “Propitivao” je geografiju, pa uvredio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obrato se večeras naciji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata putem televizije Pink, a voditeljka ekskluzivnog razgovora bila je, ko drugi, do Gordana Uzelac. On je tom prilikom, kao po običaju, govorio na razne teme, a tokom jedne je stigao i da uvredi sagovornicu.

Vučić je upitan da prokomentariše navode koje je danas iznela Marinika Tepić, koja je na konferenciji za štampu rekla da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić bio prisluškivan od 2017. do 2019. godine, a da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej „upali“ na mere legalnog prisluškivanja. On je rekao “da je hiljadu puta razgovarao sa Mišom Vacićem“, i da se javljao i ljudima koji su gori od njega, poput Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, a onda kazao “da Dragan Đilas i Marinika Tepić imaju račune na Mauricijusu”.

Potom je Gordanu Uzelac pitao da li zna gde je Mauricijus.

Ona ga je upitala koga to pita, da bi joj predsednik rekao da pita nju.

“Zašto je to važno?” pitala je Uzelac.

“Zato što znam da ne znate. Vi ne znate i nije ni važno”, rekao je Vučić Gordani, i tako korisnicima Tvitera dao još jedan povod za sprdnju. Kako s njim, tako i sa Gordanom.

Mnogi korisnici društvenih mreža prokomentarisali su da je, između ostalog, Vučić večeras održao i mini čas iz geografije Gordani Uzelac.

Iako se pomenuta novinarka na predsednikovu prozivku nasmejala, sigurno joj nije bilo prijatno.

Ipak, nije ovo prvi put da se Aleksandar Vučić prema nekoj novinarki ponašao arogantno i osiono.

Naime, tokom gostovanja u emisiji Upitnik na Radio-televizije Srbije jula prethodne godine, Vučić je Oliveri Jovićević nekoliko puta rekao da izmišlja činjenice i kreira istinu, i vikao je na nju.

“Molim vas, nemojte da razgovaramo na tom nivou. Dva puta ste rekli da izmišljam” rekla je Jovićević u jednom trenutku.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je neprimereno ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema novinarki Oliveri Jovićević i javnosti tokom gostovanja u četvrtak uveče u emisiji Upitnik Radio-televizije Srbije i javno ga pozvalo da se izvini njoj i građanima Srbije.

A ovo je samo jedan od mnogobrojnih primera…

Aleksandar Vučić ne propušta priliku da napadne ili izvređa novinare N1. Predsednik je kao i mnogo puta dosad, burno reagovao na pitanja televizije N1, a novinarki Nataši Kovačev takođe je rekao da izmišlja, kada je u svom obraćanju u Novom Sadu govorio o radu medija, posebno o radu N1 televizije.

Kada ga je Nataša upitala kada mogu da ga očekuju kao gosta, on je rekao:

„Ne možete da me očekujete, nisam zainteresovan“.

“Nemojte govoriti da nikad niste pozvani” rekla je Nataša Kovačev, a Vučić je odgovorio u svom maniru:

„Ja nisam bio mojom odlukom, ja nisam rekao da nisam pozvan. Nikada nisam rekao da nisam pozvan i nemojte da izmišljate. Rekao sam da nisam bio nikada“.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) oštro je kritikovao predsednika Vučića zbog odnosa prema novinarki N1 Natašu Kovačev i optužilo ga da je još jednom pokazao da ni on ni njegovi saradnici neće prestati da „etiketiraju novinare i da ih maltretiraju dok rade svoj posao i postavljaju pitanja od javnog značaja za građane Srbije“.

Vučić je decembra prošle godine gostovao na TV Prva sa Milanom Antonijevićem, izvršnim direktorom Fonda za otvoreno društvo i profesorom Ivom Viskovićem, te pokušao da pokaže kako mu dijalog sa neistomišljenicima nije stran i da je zaista spreman da sasluša sve one koji mu upućuju kritike zbog načina kako upravlja zemljom. Ali, nije propustio priliku “da podvikne” voditeljki emisije Mariji Savić Stamenić.

Savićeva je predsednika Srbije pitala kako komentariše sramne nastupe poslanika SNS, odnosno napade na glumce Jelisavetu Seku Sablić i Dragana Bjelogrlića. Dotakla ga je ovim pitanjem i u njemu je proradio onaj arogantni Vučić.

“I šta su rekli za njih? Ne možete ni da kažete. Zato što nije bilo baš tako strašno kao što ste to naučili da govorite. Prvo, oni su odgovarali”, vikao je Vučić na novinarku TV Prva.

Međutim, nije Vučić uvek tako hrabar.

On je nedavno boravio u Sarajevu gde je održao sastanak sa članovima Predsedništva BiH, kojima je uručio donirane vakcine, a nakon toga dao je kratki intervju za bosanskohercegovačku televiziju Face TV, gde se suočio sa nekoliko neprijatnih pitanja.

U kratkom razgovoru, iliti kako ga je on nazvao, “uvodonom intervju”, s poznatim BiH novinarom Senadom Hadžifejzovićem, nije bio tako hrabar kao kada mu pitanja postavljaju novinarke, koje možda ne smeju da mu odgovore, a pogotovo nije bio drzak kao kada mu novinari Nove ili N1 postave pitanja.

Iako Vučić voli da kaže da nikada nije uvredio nekog novinara ili odbio da odgovori na neko pitanje, primeri koje smo naveli i mnogi drugi, govore upravo suprotno. Jer, kada ga pitanje “pogodi” on skreće s teme, viče, hvali sebe i svoje stranačke kolege kako niko nije uradio za Srbiju kao oni…

Čini se da predsednik Srbije još uvek nije shvatio kako zapravo funkcioniše posao novinara…

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend