25. nov 2015.

Kako je premijer postao Budala

Do pojave vlasnika “Informera” na “Pinku”, javnost Srbije je znala samo za jednu Budalu, i to Vladimira Milisavljevića, pripadnika zemunskog klana. Posle Vučićevićevog istupa dobila je i drugu Budalu, i to premijera Srbije Aleksandra Vučića. Teško je prebrojati koliko je puta njegova medijska uzdanica i omiljeni novinar Vučićević panično uzviknuo da će ispasti Budala ako ode u Kinu. Toliko, da se već uveliko štampaju majice sa tekstom “Budalo ne idi u Kinu”. I pored tako strogih upozorenja, Vučić je rizikovao i ipak otputovao

Kad mu je dosadilo da ga na “Pinku” non-stop repriziraju, Vučićević je, u želji da narodu što plastičnije objasni ko će sve i kako izvesti državni udar, otišao kod svoje prezimenjakinje na “Studio B” i tamo nastavio da upozorava Vučića kako će ispasti Budala. Pritom ga je dodatno proglasio Budalom što nije uzeo navodno ponuđeni mito od Miškovića u iznosu od 20 miliona evra! Vlasnik “Informera” jedino nije do kraja uspeo da objasni kad je Vučić ispao veća Budala, kad je odleteo u Kinu ili kad je odbio Miškovićevu nepristojnu ponudu. Najstrašnije od svega što je u tom nastupu na “Studiju B”, drugi gost, predstavljen kao kriminolog Zlatko Nikolić, delovao kao mali glas razuma. Verovatno što se u svojoj praksi već suočavao sa osobama koje imaju problem poremećaja u ponašanju. U svakom slučaju, na Aranđelovdan je sve odzvanjalo – Vučiću ti si Budala!

Ni najžešći kritičari premijera Srbije nisu nikada otišli toliko daleko u osudi i omalovažavanju njegove ličnosti kao njegovi najbliži saradnici. Najpre ga je, druga medijska uzdanica, Ratko Dmitrović proglasio za plačljivca i kukavicu i spakovao mu optužnicu da je od njega dobio instrukcije da ne plaća porez, da bi ga Vučićević prikazao i kao običnog slabića. Objasnivši javno da će ga smeniti dve žene, dve ministarke, Kori i Zorana. I to uz svesrdnu pomoć Zoraninog fitnes instruktora. Zamislite moćnog premijera koji se za sve pita i o svemu odlučuje u Srbiji, koji, kako tvrde u njegovoj SNS uživa pedeset odsto podrške u narodu, smenjuju dve žene i to dok je na službenom putu u Kini. A predsednica Skupštine Maja Gojković zabrađena u Iranu!

Da sve bude još strašnije, od Vučića veoma uvažavani novinar i urednik, Vučićević je i narednih dana nastavio da širi paniku među građanima Srbije, a njegov istup na Aranđelovdan je ministar policije Stefanović nazvao „nadahnutim“. Verovatno je mislio na onaj deo o opasnoj grupi kriminalaca i ubica koja se kreće prestonicom! Plagiran doktorat uvek ostavi traga.

Šta je zapravo razlog čitave priče o mogućem državnom udaru, osim da se Vučić onako usput prikaže kao Budala i nesposobnjaković. Razumu najprihvatljivije rešenje bi glasilo da je neko slučajno zaboravio da zatvori vrata od ludnice, a ključ poneo sa sobom. Ali, da li je baš tako? Zar bi premijer trpeo toliko uvreda i podsmeha na svoj račun da i sam nije odobrio ovako nešto. Dokazani prodavci magle i zagovornici sumanutih teorija zavere nikad ne bi dobili toliku minutažu, posebno ne u medijima koji su pod direktnom Vučićevom kontrolom.

Da li je državni udar već praktično izvršen, a čitava ova cirkusijada služi da bi se prikrila stvarnost? Kako objasniti činjenicu da na, za državu veoma važnoj antiterorističkoj vežbi Štit, nije bilo vrhovnog komandanta predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Na osnovu kog ovlašćenja je premijer postrojavao i Vojsku? Da li je najava nekakve čistke u stranačkim redovima i odbrana od navodnog nasilnog rušenja, zapravo uvertira u preuzimanje kompletne kontrole?

I ujedno pokušaj još žešće represije i zastrašivanja svih onih koji ne prihvataju zvaničnu religiju slepog obožavanja vođe! Napad na Miroslavu Milenović, članicu Saveta za borbu protiv korupcije, na sam dan antiterorističke vežbe Štit i najave državnog udara na „Pinku“, to samo potvrđuje.

Očigledno je da se Tajvanska kanasta sa narodom nastavlja, kako je to lepo nedavno primetio reditelj Goran Marković. Jedino što je posle svedočenja o Kačavendinim zlodelima postalo opasno sedati na popa, ali je zato preporučljivo čučnuti na dame, makar bile i ministarke.

Bar dok se ne potpiše sve što je obećano i kolektivno svi, u međuvremenu, budemo proglašeni za Budale!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend