29. okt 2015.

Kako su Žmurići prekinuli sedmi rođendan SNS maskirani u pirate sa Kariba

drazastripJa sam pitao tatu da li su naprednjaci isto što i čarobnjaci, ali tata kaže da su to dva potpuno različita zanimanja. Tata kaže da čarobnjaci umeju da od ničega naprave nešto, a naprednjaci umeju da od nečega naprave ništa. Deda kaže da tata lupa gluposti…

Dragi Šarli,

Od kada je moj tata maskiran u pirata sa Kariba prekinuo sedmi rođendan Srpske napredne stranke, po ceo dan nam zvoni telefon i svi čestitaju. Ponekad zvoni telefon ali niko ne čestita, već samo dahću u slušalicu, a tata kaže da su to čika botovi.

Deda kaže da čika botovi ne postoje, ali ja ne verujem dedi jer mi je deda jednom rekao i da čika Deda Mraz ne postoji, pa sam ja onda video da čika Deda Mraz postoji. Tako da verujem tati da u telefonima žive mali botovi koji dahću.

Tata kaže da su ti botovi neki naprednjaci i da dahću u slušalicu onima koji ne veruju u čika Acu.

Ja sam pitao tatu da li su naprednjaci isto što i čarobnjaci, ali tata kaže da su to dva potpuno različita zanimanja. Tata kaže da čarobnjaci umeju da od ničega naprave nešto, a naprednjaci umeju da od nečega naprave ništa.

Deda kaže da tata lupa gluposti jer je i tata nekada dahtao u slušalicu kada se zaljubio u ćerku komšije Tarabića, a tata kaže da je to tačno, ali da je tada bio u nekom pubertetu.

Onda je tata rekao Lukinom tati da se on najbolje maskirao, jer čika Aca jeste najveći gusar, a Lukin tata se samo kiselo nasmešio

Tata kaže da naprednjaci još nisu izašli iz puberteta, a deda kaže da se tata ponaša kao da je ušao u neki tamo klimakterijum.

I tata je pre neki dan rekao mami da je ušla u neki tamo klimakterijum, jer je mama spakovala kofer i otišla da spava kod kuma Slađane kada su mene i tatu policajci doveli kući sa rođendana Srpske napredne stranke, maskirane u pirate sa Kariba.

Ja sam rekao mami da je na rođendanu bilo dosadno jer nije bila ni torta, a tata je rekao da se nikada u životu bolje nije proveo na nekom rođendanu još od sedmog osnovne.

Tatina slika kako maskiran u gusara Džeka Sparoua ruši scenografiju sedmog rođendana Srpske napredne stranke obišla je svet, a deda je rekao da je bolje da me na rođendane ubuduće vodi on, jer tata nije normalan ko baba Žmurićka koja je jedne godine kuvala ajvar i zapalila kuću, baš kad je deda slavio 18. rođendan.

Moj drug Luka je te subote slavio sedmi rođendan u dečjoj igraonici „Pirati sa Kariba” u Sava centru i na pozivnici je pisalo da i deca i roditelji moraju da se maskiraju u gusare, pa smo tata i ja otišli na rođendan preobučeni u malog i velikog Džeka Sparoua.

Kada smo došli u Sava centar, tata je pitao jednog čiku gde se slavi sedmi rođendan, a onda je taj čika rekao da je rođendan u glavnoj sali i od tate tražio da ostavi mač na portirnici.

Tata je bio ljut na tog čiku, pa je tražio da mu vrate mač sa portirnice da bi proburazio Sedobradog gusara koji liči na čika Kusturicu, ali su oni rekli da je u Sava centar zabranjeno unošenje hladnog oružja

Tata je onda rekao jednom čiki koji je ušao ispred nas i takođe se maskirao, da uopšte ne liči na Sedobradog gusara, već više liči na čika Kusturicu. Onda je taj čika što se maskirao u Sedobradog gusara, ali više liči na Kusturicu, rekao tati da ni tata ne liči na Džonija Depa u ulozi Džeka Sparoua, nego na Perhanovu babu.

Onda je tata pitao čiku: „A ti kao znaš kako izgleda Džoni Dep?”

Posle je taj čika rekao da je on Kusturica i da lično poznaje Džonija Depa, a lično poznaje i Perhanovu babu, tako da ume da uoči razliku.

Tata je bio ljut na tog čiku, pa je tražio da mu vrate mač sa portirnice da bi proburazio Sedobradog gusara koji liči na čika Kusturicu, ali su oni rekli da je u Sava centar zabranjeno unošenje hladnog oružja.

Tata im je onda rekao da i ne treba da organizuju dečje rođendane sa maskenbalom za gusare ako su takva rigorozna pravila.

Onda je prišla jedna teta koja je rekla da je iz protokola, ja sam pitao tatu šta je to protokol, a tata je rekao da je protokol ostrvo gde živi Kapetan Kuka. Ta teta je pitala tatu da li je on ambasador Malezije, onda je tata meni namignuo i rekao da on jeste ambasador Malezije, jer je na maskenbalima sve kobajagi. Onda je ta teta rekla tati da je njegovo mesto broj 43 u sedmom redu, a ja sam pitao tatu zašto svi gusari na rođendanu nose kravate, sem onog Sedobradog gusara što liči na čika Kusturicu.

Tata je rekao da su to moderni somalijski gusari koji nose kravate, odela i bedževe sa tri boje.

Deda kaže da čika botovi ne postoje, ali ja ne verujem dedi jer mi je deda jednom rekao i da čika Deda Mraz ne postoji, pa sam ja onda video da čika Deda Mraz postoji. Tako da verujem tati da u telefonima žive mali botovi koji dahću

Ja sam pitao tatu gde je moj drug Luka, jer na rođendanu uopšte nije bilo dece, ali je onda naišao Lukin tata maskiran u čika Acu i zahvalio se što smo došli.

Lukin tata je pitao mog tatu da li bi on kao ambasador Malezije održao prigodan govor na rođendanu.

Onda je tata rekao Lukinom tati da se on najbolje maskirao, jer čika Aca jeste najveći gusar, a Lukin tata se samo kiselo nasmešio. Moj tata je Lukinom tati dao kesu sa poklonom za Luku, a Lukin tata maskiran u čika Acu se oduševio kada je video da je u kesi komplet bojanki sa Gormitima.

Tata i ja smo onda seli u sedmi red, mesto broj 43, a neki čika sa bine je pozdravio ambasadora Malezije, pa je moj tata ustao i mahao. Posle je Sedobradi gusar što liči na čika Kusturicu izašao da priča nešto o nekom Kosovu, a onda su rekli da će ambasador Malezije da pozdravi skup.

Onda je moj tata izašao na binu, sapleo se i glavom udario u scenografiju koja se srušila.

Posle su nas policajci odveli kući, a moj drug Luka se javio i pitao da li u nedelju dolazimo na rođendan u igraonicu „Pirati sa Kariba” u Sava centru.

Tata je samo rekao: „Bog te tvoj, pa to je sutra!”

2 komentara za: “Kako su Žmurići prekinuli sedmi rođendan SNS maskirani u pirate sa Kariba

  1. Robi K. IIIa

    29. okt 2015. at 10:05
  2. Šone Odžaci

    Sva sreća pa nisam bio pozvan. Iako je bio gusarski skup, nemam kostim, ali imam Darta Vejdera…možda bi pomislili da je neki od vladika…

    29. okt 2015. at 22:00

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje definisan je Zakonom o javnom informisanju, koji u članu 38. kaže: „Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.

Send this to a friend