28. okt 2015.

Prodaja Dnevnika a.d. treći put neuspešna

dnevnikAgencija za privatizaciju je proglasila neuspešnim i treći pokušaj prodaje Dnevnik a.d.

Ovo novosadska medijska kuća biće privatizovana prenosom kapila bez naknade bivšim i sadašnjim zaposlenima, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Dnevnik je jedini medij u dosadašnjem procesu privatizacije za koji je objavljen javni poziv za treći krug prodaje po početnoj ceni od 2,47 miliona evra, što je trećina prvobitne cene koja je iznosila 7,4 miliona evra.

„Sada čekamo da nam Agencija za privatizaciju dostavi rešenje kako bismo objavili javni poziv za upis akcija. Postoji određen broj bivših i sadašnjih zaposlenih koji imaju pravo na akcije pa Dnevnik AD ide u njihove ruke“, izjavio je za UNS direktor Dnevnika Svetozar Karanović.

Kako je UNS nezvanično saznao, jedan potencijalni kupac je otkupio privatizacionu dokumentaciju za Dnevnik, ali je odustao od kupovine.

Dnevnik postoji od 1942. godine, a od 2002. godine je akcionarsko društvo u vlasništvu autonomne pokrajine Vojvodine koja je većinski vlasnik i Republike Srbije.

Do sada je nove vlasnike dobilo 35 od 50 medija za koje je Agencija za privatizaciju raspisala javne pozive, a za 23 medija nije ni oglašen postupak privatizacije.

Rok za privatizaciju medija koji su u vlasništvu Republike ili lokalnih samouprava je 31. oktobar i ako do tada ne budu prodati njihov kapila će biti besplatno podeljen bivšim i sadašnjim zaposlenima ili će biti likvidirani.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend