06. nov 2014.

Odgovor Ištvana Kaića na tekst u „Danasu“

znakpitanjaDnevni list „Danas“ 4. novembra objavio je tekst „U kom svojstvu je pozvan Ištvan Kaić?“ autora Bojana Cvejića koji ima za cilj da izmanipuliše i pogrešno informiše javnost.
Budući da je na prethodnoj sednici Odbora za kulturu i informisanje raspravljano o slučajevima medijske blokade i odbijanja da se objave moji tekstovi u listovima „Danas“ i „Politika“, a koji su se ticali političke kampanje koju vodi Olja Bećković, Srpska napredna stranka stavila me je na spisak pozvanih za sednicu koja je zakazana za 6. novembar.
Ovu činjenicu novinar Bojan Cvejić, član upravnog odbora političko-kriminalnog kartela NUNS-CINS, najpoznatiji po zagovaranju cenzure i strahovitom obmanjivanju građana tokom majskih poplava, prećutao je kako bi pokušao da me diskvalifikuje kao autora, ali i kao saradnika Instituta za javnu politiku. On je takođe izneo neistinu i svesno lagao da su moji tekstovi o kampanji koje koriste motiv cenzure objavljivani u rubrici pisma čitalaca, jer je u toj rubrici objavljen samo tekst koji govori o srpskim zločinima na Kosovu, u Sarajevu i Srebrenici, i to pod direktnom naredbom Ljiljane Smajlović.

Informaciju o mom pozivu na sednicu Odbora Cvejić je dobio od predsednice Odbora i članice Demokratske stranke Vesne Marjanović koja je takođe obmanula javnost, tvrdeći da nije dobila odgovor na pitanje u kom svojstvu sam pozvan na sednicu, iako svaki poslanički klub ima legitimno pravo da na sednicu pozove koga želi. U telefonskom razgovoru 3. novembra njenoj sekretarici objasnio sam da istupam kao pojedinac kojem je sprečeno objavljivanje tekstova na temu Olje Bećković, kao i na temu najtežih krivičnih dela (ubistva ili pokušaja ubistva) kojima se hvalio da ih je izvršio Zoran Živković, predsednik Nove stranke i takođe član Odbora za kulturu i medije.

Smatram da je tekst koji je objavio list „Danas“ dokaz manipulacije i još jedan pokušaj u nizu da se moje ime defamira, a moje pojavljivanje na sednicu Odbora ispolitizuje i spreči. Za ovo nečasno delo skupštinskog tela koje bi trebalo da brine o kulturi i informisanju direktno je odgovorna predsednica Odbora Vesna Marjanović, a sa njom i Demokratska stranka i Nova stranka. Ovim je takođe dokazano da list „Danas“, preko lažno nezavisnih novinara kakav je Bojan Cvejić služi za plasiranje najgorih laži pod nalogom pomenute dve stranke. Zato obaveštavam sve pomenute da im pokušaj zastrašivanja i obmanjivanja nije uspeo.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend