05. maj 2021.

ANEM: Najnoviji napad na N1 – pokušaj zastrašivanja novinara

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) ocenila je da je najnoviji napad na televiziju N1 simbolično proterivanje tog medija i ima za cilj da zastraši njihove novinare, poručujući im da je Srbija nebezbedno okruženje za njih.

ANEM je naveo da je to apsolutno nedopustivo i zatražio da nadležni reaguju, spreče ovakve napade ili otkriju njihove počinione i time daju doprinos da okruženje za rad novinara i redakcija u Srbiji, a posebno i redakcije Televizije N1, bude bezbednije i povoljnije.

„U skladu sa važećim propisima u Republici Srbiji javno informisanje je slobodno, te registracija medija ili njegovog izdavača u Srbiji, nikako ne može biti uslov za ostvarivanje ove slobode“, navodi se u saopštenju ANEM-a koji dodaje i da najoštrije protestuje protiv novih napada na N1.

Televizija N1 saopštila je da je na ogradi oko zgrade iz koje izveštavaju u Beogradu, u utorak 4. maja 2021. godine, okačen transparent na kojem piše „Republika Srbija, dovidjenja, N1, dobrodošli u Luksemburg“.

Trasparenti sa istim sadržajem isticani su i ranije.

Televizija N1 prethodne slučajeve prijavljivala je policiji, ali nijedna od podnetih prijava do sada nije dala rezultata.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend