05. maj 2021.

ANEM: Najnoviji napad na N1 – pokušaj zastrašivanja novinara

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) ocenila je da je najnoviji napad na televiziju N1 simbolično proterivanje tog medija i ima za cilj da zastraši njihove novinare, poručujući im da je Srbija nebezbedno okruženje za njih.

ANEM je naveo da je to apsolutno nedopustivo i zatražio da nadležni reaguju, spreče ovakve napade ili otkriju njihove počinione i time daju doprinos da okruženje za rad novinara i redakcija u Srbiji, a posebno i redakcije Televizije N1, bude bezbednije i povoljnije.

„U skladu sa važećim propisima u Republici Srbiji javno informisanje je slobodno, te registracija medija ili njegovog izdavača u Srbiji, nikako ne može biti uslov za ostvarivanje ove slobode“, navodi se u saopštenju ANEM-a koji dodaje i da najoštrije protestuje protiv novih napada na N1.

Televizija N1 saopštila je da je na ogradi oko zgrade iz koje izveštavaju u Beogradu, u utorak 4. maja 2021. godine, okačen transparent na kojem piše „Republika Srbija, dovidjenja, N1, dobrodošli u Luksemburg“.

Trasparenti sa istim sadržajem isticani su i ranije.

Televizija N1 prethodne slučajeve prijavljivala je policiji, ali nijedna od podnetih prijava do sada nije dala rezultata.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend