30. maj 2023.

Bakarec ponovo napao N1 i Novu S, SNS njegovu izjavu okačio na mreže

Poslanik SNS Nebojša Bakarec optužio je televizije N1 i Novu S da su "zagađivači medijskog prostora" tokom skupštinske rasprave, a vladajuća Srpska napredna stranka je "isekla" njegov govor i okačila ga na zvanične partijske naloge na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Snimak ekrana, RTS

„Članovi REM-a niti Radio televizija Srbije ne snose nikakvu krivicu za dve tragedija koje su se dogodile pre tri nedelje. Krivicu snose ubice, snose njihovi roditelji, a onda škola i okruženje. Prethodni govornik (Aleksandar Jovanović Ćuta) je pomenuo  zagađivače medijskog prostora i morala i kaže da su to svi ovi mediji sa nacionalnom frekvencijom. Ja bih rekao da su zagađivači medijskog prostora prevashodno TV N1 i TV Nova S po svim pokazateljima“, rekao je Bakarec.

On je ocenio da su ove dve televizije takve od 2014. i 2017. godine, odnosno od kada se emituju.

„Takvi su i njihovi tablodi, vlasnika Šolaka. ‘Danas’ već decenijama, i Nova S nešto kraće“, rekao je između ostalog poslanik SNS Nebojša Bakarec u svom govoru.

Podsetimo, Nebojša Bakarec je u nekoliko navrata u poslednjih nekoliko nedelja u okviru svojih govora u parlamentu targetirao TV N1 i Novu S  da su krive za „bolesnu atmosferu u društvu koja pogoduje nastanku tragedija“ poput masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Nakon Bakareca, i premijerka Srbije Ana Brnabić optužila je u parlamentu “tajkunske medije“ za, kako je navela, “trovanje nacije, sejanje mržnje iz minuta u minut, iz sata u sat“.

Takođe, pred početak mitinga SNS ispred Skupštine Srbije, Nebojša Bakarec je izneo novi niz teških optužbi na račun N1, kada mu je prišao naš novinar i postavio mu pitanje.

Nakon ovih optužbi, reagovao je Igor Božić, programski direktor N1, koji je ocenio da su nastupi Nebojše Bakareca i premijerke Ane Brnabić obilovali širenjem mržnje prema TV N1 i TV Nova S i da su na najdirektiniji način ugrozili bezbednost novinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend