08. nov 2022.

Bakarec potpiruje pretnje, optužuje Danas i Novu za „hibridni rat“ protiv Srbije

Nebojša Bakarec, poslanik i funkcioner SNS, na početku zasedanja Skupštine Srbije optužio je Danas i Novu da vode hibridni rat protiv Srbije i Aleksandra Vučića, da zagovaraju nezavisnost Kosova, a da tamošnje Srbe proglašavaju kriminalcima, prenosi Danas. Ti mediji, kako je rekao jasno se ponašaju kao Kurtijevi i propagandisti lažne države Kosovo, te je zatražio od službi da ispitaju ko vodi hibridni rat protiv Srbije, a sve to u vreme kada novinari Danasa dobijaju najstrašnije pretnje da će biti likvidirani.

Snimak ekrana, RTS

Tokom postavljanja pitanja, poslanik SNS je zatražio obaveštenje od bezbednosnih službi u vezi hibridnog rata protiv Srbije.

„Nedavno na svečanosti, povodom 20 godina od osnivanja BIA ministar Bratislav Gašić, a tadašnji direkror BIA rekao je da su sve izraženije hibridne pretnje kojima je naša zemlja posebno izložena i koje su, kako kaže Gašić, najčešće inspirisane i osmišljene od strane stranih centara moći, uz saučestvovanje domaćih aktera. Nedavno je lansirana jedna od kampanja specijalnognog hibridnog rata uperenog rotiv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i ovih dana se vodi hibridni rat u korist lažne države Kosovo i fašiste Kurtija. Specijani cilj je da se izvrši pritisak na Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo i da uvede sankcije Rusiji“, prenosi Danas reči Nebojše Bakareca.

Prema njegovim rečima jedan od pojavnih oblika ovog rata je i zajednička kampanja hrvatskih i „takozvanih srpskih, a u stvari antispsrpskih medija u Srbiji“.

„Postoji jedan zajednički imentelj tih medija i u Hrvatskoj i Srbiji, a to je da su u vlasništvu tajkuna Šolaka. Ovih dana kada su Srbi na Kosovu suočeni sa Kurtjevim terorom kada su se Srbi na Kosovu digli protiv Kurtijevog fašizma, domaći akteri hibridnog rata , mediji i deo opozicije pružaju podršku Kurtiju i lažnoj držai Kosovu i satanizuju Srbe na Kosovu i Metohiji, predstavljajući ih kao kriminalce. Upravo malopre su Nova i Danas lansirale vest koja glasi: Rada Tarajković – na severu Kosova Radoičić ubacio oružane bande“, naveo je Bakarec i dodao da ti mediji prikazuju Srbe kao kriminalce.

Bakarec je iščitao i sledeće naslove:

„Kurti: Pokušaj Beograda da dijalog zameni destabilitacijom.
Kurti: Pokušaj Srbije da destabilizuje situaciju na Kosovu neće uspeti
Osmani: Povlačenje predstavnika Srbije iz institucija ima za cilj destabilizaciju Kosva
Vučić širi strah od rata da skrene pažnju sa ogromnih poskupljenja
Vučić cepa državu i širi mržnju“

„Ti mediji se jasno ponašaju kao Kurtijevi propagandisti i propagandisti lažne države Kosovo. Setimo se samo sramnih naslovnica medija u vlasništvu Šolaka u kojima je predsednik Vučić satanizovan i prikazivan kao Adolf Hitler ili je prikazivan kao dete koje treba poslati u konclogor. Treba jasno reći da redakcije tih medija u Srbiji vode otvorenu antidržavnu kampanju. Uostalom o tome jasno govore i naslovi poput ‘Izliv ustaša u mozak Vučića i Ane Brnabić’, ili ‘Vučić hteo da orgija po Jasenovcu’“, nastavio je poslanik naprednjaka.

Bakarec je upitao bezbednosne službe i da li su ti „domaći akteri pretnji, koje je pominjao Gašić mediji u vlasništvu Šolaka“.

„Da li su ti akteri pretnji urednici i novinari tih medija i da li su i pojedine političke stranke koje sede ovde u Skupštini tu da realizuju hibridni rat“, naveo je Bakarec.

Podsetimo, na službenu imejl adresu glavnog i odgovornog urednika Danasa Dragoljuba Petrovića u nedelju ujutru stigao je mejl sa adrese threateningaccount@proton.me u kojem se preti novinarima, urednicima i kolumnistima Danasa „salvama metaka“ zbog, kako se navodi, uređivačke politike lista.

Video prilog N1 (izvor: RTS)

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend