07. feb 2018.

Brnabić: Ne znam za plakate protiv NUNS-a, osuđujem napade

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da nije čula za pojavu plakata na kojima je Nezavisno udruženje novinara predstavljeno kao "udruženje neprijatelja Srbije", ali je i dodala da su napadi na novinare bilo kog udruženja i medija "neprihvatljivi i neprimereni".

„O slobodi medija sam uvek spremna da otvoreno pričam. Meni je jednako da li je napad na UNS ili NUNS, takvi napadi su neprihvatljivi i neprimereni. Jednako je strašno ako neko napadne novinarku Pinka ili verbalno novinara N1, nedopustivo je i jedno i drugo“, kazala je Ana Brnabić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ona je ocenila i da „nisu evropske vrednosti da predsednik NUNS-a (Slaviša Lekić) izabranog predsednika države naziva ubicom“.

„Ako hoćemo u EU, svi ćemo morati da poštujemo evropske vrednosti, onda će i predsednik NUNS-a morati da poštuje evropske vrednosti“, kazala je premijerka.

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je ranije da je ulaz u zgradu Doma novinara u Beogradu, u kojem se nalaze sedišta dva novinarska udruženja, oblepljen plakatima na kojima je NUNS predstavljen kao „udruženje neprijatelja Srbije“.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend