28. dec 2021.

Brnabić: Za „Vreme“ je dijalog kada „nekoga treba da streljate“

Premijerka Srbije Ana Brnabić i dalje ili svesno laže da je reditelj Goran Marković rekao da nekoga treba streljati, ili nije imala vremena da pročita šta je zaista rekao i čita šta joj drugi napišu. U svakom slučaju sada sa pozicije šefice Vlade podmeće neistine i o „Vremenu“

Foto: N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je nedavno svoje sugrađane koji su protestovali zbog Rio Tinta nazivala „fašistima“ i čiji je „šef“, kako ga zove, Aleksandar Vučić dok je bio radikal zaista pretio ubijanjem 100 muslimana za jednog ubijenog Srbina (snimak postoji na Jutjubu), je imala neke zamerke što je nedeljnik „Vreme“ izabrao reditelja Gorana Markovića za ličnost godine.

Brnabić je rekla da je „sprdnja“ što je „Vreme“ u Markoviću prepoznalo nekoga ko stoji za „očuvanje građanskih vrednosti i kulturu dijaloga“ , da „to govori o tome kako oni (nedeljnik ‚Vreme‘) vide te vrednosti“, te da je za „Vreme“ „dijalog kada nekoga treba da streljate“ i da je to „nešto najbizarnije“ što je videla u političkom životu u Srbiji.

O bizarnosti u političkom životu Srbije u poslednjih desetak naprednjačkih godina ne treba trošiti reči, ali što se tiče konkretnih zamerki „Vremenu“, evo još jednom šta je Goran Marković zaista rekao i šta je izazvalo toliku lavinu gneva u naprednjačkim redovima: „Ja se ipak nadam da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskuov kraj i da će se povući bez krvi“.

Nakon više od trideset godina postojanja veoma je jasno za kakve vrednosti se „Vreme“ zalaže, kao što nimalo nije nejasno kakve vrednosti promoviše gospođa Brnabić otkad ju je Aleksandar Vučić postavio za šeficu Vlade.

Ovde možete pročitati obrazloženje nedeljnika „Vreme“ izbora Gorana Markovića za ličnost godine.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend