24. mar 2023.

„Htela da vidi koliko će određeni mediji da divljaju“: Premijerka o manipulaciji glumcima u slučaju „Boško Buha“

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će situacija oko rekonstrukcije pozorišta „Boško Buha“ biti rešena u narednih nekoliko dana i da je ona dala lične garancije za to.

Kako je rekla na konferenciji za medije, slučaj pozorišta „Boško Buha“ pokazao je spremnost medija i pojedinaca da „izmanipulišu javnost i sakriju istinu i da sve to rade kako bi izmanipulisali niz ljudi – preko radnika u kulturi, glumaca, drugih pozorišta i uvek spremnih političkih novinara da se priključe hajci protiv Aleksandra Vučića“.

Navela je da od 2009. godine postoji saglasnost suvlasnika da se izvode radovi i da je u budžetu za 2023. godinu opredeljeno 5,5 miliona evra za rekonstrukciju pozorišta, dok je prostor u Pošti u Beogradu na vodi ranije ponuđen da se koristi kao dodatna scena.

„Htela sam namerno da pustim određene medije da vidim koliko će da divljaju na ovom slučaju“, rekla je Brnabić i poručila da ova vlast nikome ne uzima prostor, već daje dodatni prostor za kulturu.

Na pitanje zbog čega su dozvolili da „glumci jecaju pred medijima“, jer misle da će ih preseliti, Brnabić je rekla da su glumci izrazili svoju frustraciju i bojazan, ali da ni u jednom trenutku nisu iznosili informacije koje su se nalazile u listu „Vreme“ i na sajtovima N1, Danas i Nova.rs, poput toga da je „Aca Bosanac“ vlasnik dela zgrade u kojoj je pozorište.

„Da li su glumci rekli da grad hoće da zatvori pozorište za decu, nisu. Glumci su rekli da veruju u Grad i molili da se ovo reši, ali je Vreme našlo za shodno da kaže da Grad hoće da zatvori pozorište za decu“, rekla je Brnabić.

Ona je pitala da li su glumci ili mediji rekli da je „Boško Buha“ završio u rukama „Ace Bosanca i Peconija dok je Siniša Mali bio gradonačelnik“ i dodala da bi razumela kritiku, ali da to medijima nije bilo dovoljno, već im je potrebna manipulacija.

„Osam godina se čeka zato što je složen problem, ali da budem iskrena, verujem da je moglo i moralo ranije da se završi“, kazala je Brnabić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend