04. apr 2024.

Će biju novinare zahvaljujući kojima su dobili jednog odbornika, šta bi tek bilo da imaju dva?

Na leskovačkoj političkoj sceni su se pojavili akteri koji medije doživljavaju kao nasilnik one koje maltretira, po sistemu “Ja ću da te vređam, pretim i svašta pišem o tebi ali ti mora da radiš kako ti ja kažem jer sam ja baja. I imam jednog odbornika”. Koga su, uzgred budi rečeno, dobili i zahvaljujući tim novinarima. Ne ide to tako, gospodo i dame. Ako vam merak da se bavite s politiku, mora nešto i da naučite, što bi rekli Leskovčani.

Dakle, ni mediji ni novinari nisu dužni da objašnjavaju posledice vaših stavova i postupanja ( tu spadaju i uvredljiva pisanja po društvenim mrežama). Stranke, partije, grupe građana… svi koji bi da se bave politikom, treba da organizuju kurseve sa obukom za komunikacije sa medijima i novinarima. Šta vam teško da to prođete… (I gospodja koja zahteva “objašnjenje” od glavne i odgovorne urednice JUGpressa zašto nismo pratili konferenciju za novinare lokalnog odbora SRCE svakako). Ali, to košta, a i ne prima se na svakog.

Dakle, da bi bolje razumeli, mediji NISU servis političara, čak ni lokalnih koji , što stalno ističete, imaju jednog odbornika zahvaljujući i tim medijam, već ISKLJUČIVO SERVIS GRAĐANA.

Mediji NISU servis nijednog političar, da vam bude jasnije. Mediji nisu dužni da objašnjavaju svoje postupke, obrazloženje imate napred a i sve to piše u zakonu koji samo treba da pročitate. Ako vam nije jasno to što tamo piše, pitajte one koji znaju, može i nekog iz medija, objasniće vam sve. Za džabe, da vas časti.

I, besplatan savet, prestanite da se medijima obraćate sastavima punim nasilne komunikacije i prikrivenih i otvorenih pretnji i da ih verbalno maltretirate, to je zabranjeno i kažnjivo po zakonima i domaćim i stranim i zove se pristisak i ugrožavanje medija i novinara. Sem ako za vas to nije OK jer se tako ponašaju SNS funkcioneri i botovi te stranke.

Da li uopšte da postavljamo retoričko pitanje: kako bi ste se tek ponašali prema medijima i novinarima da ste kojim slučajem u vlasti sa tim vašim jednim odbornikom, kada se ovako ponašate dok ste opozicija?

A ako već niste u osnovnoj školi to naučili, nikad nije kasno za edukaciju kako se pišu poslovna pisma, naravno od SRCA .

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend