01. feb 2020.

Ćosić: U toku postupak prijavljivanja hakerskih napada na portal N1

Nakon što je portal televizije N1 u prethodna dva dana više puta bio meta hakerskih napadi, Jugoslav Ćosić za Insajder kaže da je u procesu podnošenje prijave odeljenju Višeg tužilaštva za visokotehnološki kriminal. Ranije je Udruženje novinara Srbije pozvalo policiju i Tužilaštvo da hitno utvrde ko stoji iza ovih napada.

Sajt televizije N1 je u prethodna dva dana bio obaran, zbog čega informacije i vesti nisu bile dostupne korisnicima tog portala.

Kako je javio N1 reč je o hakerskim DDoS napadima iz Kine i Nigerije, sa više više hiljada računara, kojima je cilj da dovedu do preopterećenja veb servera.

Udruženje novinara Srbije istaklo je da ovi napadi nanose štetu redakciji veb izdanja ove televizije i njihovim posetiocima.

Prethodno je tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković za Insajder rekao da ovo tužilaštvo još nije obavešteno o hakerskim napadima i da je zbog,  dokazne tehničke kompleksnosti neophodna saradnja potencijalno oštećenog, u ovom slučaju portala televizije N1.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend