14. okt 2020.

Dejan Anđus oslobođen optužbi, novinarki Danasa nije dozvoljeno da prisustvuje suđenju

Viši sud u Beogradu oslobodio je poznatog novinara Dejan Anđus optužbe da je pokušao da iznudi 30.000 evra od biznismena Markovića. 

Foto: N1

„Zadovoljna sam presudom i to je bio jefini način da se pravedno, ispravno reši slučaj koji od početka nije imao osnova, a vođen je u sitiaciji bombardovanja napadim tabloidnih medija, na koje mi nismo želeli da odgovaramo“, rekla je za Danas Anđusova advokatica Vesna Golubović.

Anđus je uhapšen 30. juna 2017. godine a policija je objavila snimke na kojima od oštećenog preuzima koverat sa novcem.

Novinar je u više navrata isticao da mu je cela afera nameštena iz političkih razloga. Kako prenose mediji, Anđus je u završnoj reči na suđenju rekao da je reč o političkoj montaži iza koje stoji sam vrh države, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Anđus je tvrdio da je sa Vučićem bio prijatelj gotovo 30 godina, ali da je odlučeno da on bude politički likvidiran nakon što je u svojim emisijama počeo da kritikuje vlast, preneo je portal Nova.rs.

On je odbacio tvrdnje da je od Markovića pokušao da iznudi novac, rekavši da mu je on dugovao novac i da je sam inicirao vraćanje para.

Tužilaštvo je ocenilo da je u sudskom postupku dokazalo da je Anđus počinio krivično delo za koje je optužen.

Novinarki Danasa uskraćen pristup suđenju

Iako je čitanje odluke suda javno, fotografisanje mobilnim telefonima nije dozvoljeno, a pristup imaju samo ovlašćeni kamermani.

Novinarki Danasa nije dozvoljeno da uđe da prati izricanje presude, a kao razlog je navedeneo da nema više mesta, iako je današnje objavljivanje odluke otvoreno za javnost.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend