16. dec 2019.

EFJ: Imamo puno poverenje u Vladimira Radomirovića i „Pištaljku“

Evropska federacija novinara (EFJ) dala je podršku predsedniku Udruženja novinara Srbije i uredniku antikorupcijskog sajta „Pištaljka“ Vladimiru Radomiroviću posle kampanje koja je pokrenuta protiv njega na društvenim mrežama.

„Snažno osuđujemo ovu vrstu klevetničke onlajn kampanje zasnovane na čistim dezinformacijama“, rekao je UNS-u generalni sekretar EFJ-a Rikardo Gutijeres.

EFJ je pozvao srpske novinare da poštuju jedni druge i da izbegavaju da se oslanjaju na pristrasne i lažne informacije kako bi naudili reputaciji svojih kolega.

„EFJ iskazuje puno poverenje u Vladimira Radomirovića, istovremeno kao predsednika UNS-a i kao urednika Pištaljke. Zaštita uzbunjivača je profesionalna dužnost svakog novinara. EFJ odbacuje svaki pokušaj diskreditacije novinara koji štite uzbunjivače“, naveo je Gutijeres.

Prethodno je UNS reagovao na hajku koja je pokrenuta posle „Utiska nedelje“ u kom je Radomirović izneo profesionalnu kritiku uredništva NIN-a zbog izbora naslovnice, a zatim njenog povlačenja pod pritiskom izdavača.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend