14. dec 2019.

Fajon o blokadi RTS-a: Protesti su temelj demokratije

Poslanica Evropskog partlamenta Tanja Fajon izjavila je danas, komentarišući odluku Saveza za Srbiju da blokira Radio-televiziju Srbije, da građani imaju pravo na mirne demonstracije, jer je to temelj demokratije.

Fajon je istakla i da novinari imaju pravo da rade slobodno i profesionalno, bez pritisaka, uz obavezu da ne šire lažne vesti, ali i da je obaveza političara da ne šire mržnju i podele.

Predstavnik Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu Knut Flekeštajn rekao je da razume razloge opozicionih stranaka da organizuju takve proteste, ali je naglasio da ne sme biti nasilja.

„Kada bi izbori u Srbiji bili održani u nedelju, nema uslova da oni budu fer i pošteni“

Kada bi izbori u Srbiji bili održani u nedelju, nema uslova da oni budu fer i pošteni, izjavila je večeras poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon, ali je izrazila zadovoljstvo što su danas uvojene mere i rokovi do kada ta situacija treba da se promeni. Fajon je, posle treće runde dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, rekla da je posebno zadovoljna što je postignut dogovor da se izabere pet novih imena u REM do kraja godine, da će posebna pažnja biti posvećena uslovima za slobodu medija i da je u dijalogu bilo reči i o preporukama za nacionalne televizije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend