01. feb 2020.

FoNet traži od tužilaštva da reaguje na pretnje Bojani Maljević i Svetozaru Cvetkoviću

Novinska agencija FoNet osuđuje i smatra neprihvatljivim uvrede i pretnje kojima su, posle kratkih intervjua u emisiji Kosinus, izloženi glumci Bojana Maljević i Svetozar Cvetković.

U protekle dve godine, FoNet je emitovao 78 izdanja Kosinusa u kojima je, odgovarajući na uvek istih sedam pitanja, svoje stavove o rešavanju kosovskog pitanja, dalo 156 političara, analitičara, istoričara, novinara, ali i umetnika, sportista, aktivista i drugih javnih ličnosti.

Serijal Kosinus je osmišljen i realizovan, imajući u vidu da ovo pitanje ne može da se reši bez šireg javnog konsenzusa, pa i da je „unutrašnji dijalog“ donedavno bio segment javno promovisane državne politike Ustav Republike Srbije građanima i građankama garantuje pravo na izražavanje političkih, ideoloških i drugih uverenja.

FoNet zato poziva nadležno tužilaštvo da reaguje na pretnje koje su doživeli naši sagovornici i na taj način spreči dalje ugrožavanje slobode govora i medija.

Glumac Svetozar Cvetković je u emisiji Kosinus izjavio da ne bi trebalo raspisati referendum o statusu Kosova, jer bi, kako upozorava, odgovor na referendumsko pitanje pojačao želju za ratom.

Bojana Maljević je izjavila da razgarničenje deluje kao reč kojom hoćemo da kažemo da je Kosovo nezavisno.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend