08. okt 2020.

Gajić: Ne očekujem da će se vlast promeniti prema Aleksandru Obradoviću

Izveštaj Evropske komisije u delu u kojem se kritički govori o postupanju prema uzbunjivaču iz Krušika, Aleksandru Obradoviću, i potrebi da se ispitaju njegove tvrdnje, u najvećoj meri je reakcija izazvana podrškom koju je Obradović od početka imao od European center for press and media freedom iz Lajpciga, koji je još prošle jeseni njegov slučaj, kao hitan, postavio na sajt Saveta Evrope.

Vladimir Gajić (foto: N1)

Posle su o Aleksandru Obradoviću pisali Špigel, Figaro i Hjuman rajts voč u izdanju na francuskom jeziku, rekao je juče našem listu advokat Vladimir Gajić, komentarišući deo najnovijeg izveštaja Evropske komisije o situaciju u Srbiji u procesu njenog pridruživanja Evropskoj uniji, u delu koji se odnosi na korupciju i uzbunjivača iz Krušika, njegovom klijentu Aleksandru Obradoviću.

Gajić je ocenio da uprkos činjenici da se o izveštaju EK govori i o slučaju uzbunjivača iz Krušika, „ne očekuje promenu odnosa vlasti u Srbiji prema Aleksandru Obradoviću“.

Ističe da je istraga u krivičnom postupku protiv Aleksandra Obradovića u Tužilaštvu za visoko-tehnološki kriminal u toku, te da će tek ovih dana da dobije deo dokaza, i da se planira saslušavanje „nekih svedoka“.

– Otvorio se jedan veliki problem između tužioca i mene kao branioca, o čemu ću uskoro da govorim, rekao nam je Gajić juče.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend