24. dec 2022.

Goran Vesić optužuje Danas da umanjuje opasnost po Vučića i to dovodi u vezu sa sudbinom Đinđića

Goran Vesić, visoki funkcioner SNS i  ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u objavi na Instagramu optužuje Danas da umanjuje opasnost po Aleksandra Vučića, u pokušaju da zaštiti političare iz Prištine, i dovodi to u vezu sa sudbinom Zorana Đinđića, čiji je nekadašnji saradnik bio.

Snimak ekrana, N1

Ministar Vesić je postavio u objavi fotografiju portala Danasa sa tekstom o spisku koji je objavio poslanik Samoopredeljenja, i uz fotografiju na kojoj su predsednik Srbije i SNS i njegov sin Danilo Vučić.

Iako se na fotografiji jasno vidi da je reč o tekstu koji je preuzet sa portala Nova.rs, iako je u naslovu naznačeno da je reč o „fantomskom“, dakle problematičnom spisku, iako se u tekstu pominju i predsednik Vučić i njegov sin, i mada je reč o fotografiji koja je ranije objavljena na Instagramu predsednika, dakle ni po čemu sporna, Vesić je zaključio da je reč o relativizaciji, odnosno o umanjivanju opasnosti.

Potpisavši se kao član predsedništva SNS, Goran Vesić je u objavi podelio sledeći tekst:

„Ovo je školski primer kako list Danas učestvuje u relativizaciji opasnog poziva na hapšenje predsednika Republike Srbije, njegovog brata i sina.

U tom zahtevu, koji liči na poternicu, predsednik Vučić, Andrej Vučić i Danilo Vučić okarakterisani su kao kriminalci i teroristi, što može da bude dovoljan razlog da neko pokuša fizički da ugrozi njihovu bezbednost.

Koliko god Danas pokušava da zaštiti prištinske političare taj zahtev i spisak nisu došli od nekog „fantoma“, već od Armenda Muje, jednog od najbližih saradnika premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija. To jasno ukazuje da je ovo Kurtijeva poruka Vučiću koju treba shvatiti ozbiljno.

Kada sam radio uz Zorana Đinđića, mnogi mediji su relativizovali pretnje kojima je tadašnji premijer bio izložen, kao što to sada čini Danas. Svi znamo kakvom se tragedijom to završilo. Ne smemo da dozvolimo da se takva tragedija ponovi i zato moramo da stanemo jedinstveno uz predsednika Vučića i najoštrije osudimo ove otvorene pozive na ugrožavanje njegove bezbednosti i bezbednosti njegovih najbližih.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Горан Весић (@vesicg)

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend