08. avg 2019.

Gvozden Zdravić: Ukoliko mi opet zabrane da izveštavam, sutra započinjem štrajk glađu

Novinar lista „Rasina pres“ Gvozden Zdravić sutra će, ukoliko mu bude zabranjeno da izveštava sa sednice Skupštine opštine Aleksandrovac, započeti štrajk glađu ispred zgrade Opštinske uprave, jer ga opštinska vlast „fizički i verbalno napada i ponižava”.

U pismu je Zdravić uputio molbu Udruženju novinara Srbije, Nezavisnom udruženju novinara Srbije, šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji, Kancelariji Saveta Evrope u Beogradu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da mu pomognu, da bez diskriminacije, radi novinarski posao.

Zdravić u pismu navodi da ga vlast u Aleksandrovcu etiketira kao „nedostojnog“ da prati sednice Skupštine, da “piše lažno”, kao i da čini sve da ugasi list “Rasina pres”, čiji je vlasnik i glavni i odgovorni urednik.

Podsetimo, predsednik Skupštine opštine Aleksandrovac pre svakog zasedanja Skupštine opštine donosi odluku da Gvozdenu Zdraviću zabrani izveštavanje sa sednice sa obrazloženjem da je „nedostojan“, zbog čega je UNS svaki put protestovao.

U obrazloženju odluka koje potpisuje Toma Savković, a u koje je UNS imao uvid, stoji da se predsednik Skupštine „rukovodio predlogom odborničkih grupa SO Aleksandrovac da zbog neobjektivnog informisanja, stalnih napada i pogrdnih tekstova na račun najužeg opštinskog rukovodstva u listu ‘Rasina Pres’, novinar pomenutog lista ne može na objektivan način da prati rad sednice“, kao i da je „nedostojan da prisustvuje sednici Skupštine“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend