24. feb 2018.

Istraga o snimanju urednika “Južnih vesti” i dalje „tapka u mestu“

Skoro godinu dana je prošlo otkako je glavni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević prijavio da ga je nepoznati muškarac ispred Suda, u centru Niša, snimao kamerom iz automobila, ali kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, istraga nije makla dalje od početka.

Još je, kažu u Tužilaštvu, nepoznat identitet vlasnik automobila „golf 5“, registracija NI 094 ŽČ iz kojeg je Blagojević sniman, niti je poznat identitet osobe koja je bila za kamerom.

Pored toga, kažu, Osnovnom javnom tužilaštvu iz niške policije mesecima ne stižu izveštaji u vezi sa ovim slučajem.

Poslednji izveštaj Policijske uprave u Nišu, po zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu dostavljen je 17. jula 2017. godine, a u navedenom izveštaju se ne ukazuje na identitet lica koje je snimalo Predraga Blagojevića dana 21. marta 2017. godine – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Dodaju i da je “postupanje policije po zahtevu Tužilaštva i dalje u toku”.

Podsetimo, Policijska uprava u Nišu i MUP već mesecima odbijaju da odgovore na pitanja novinara o tome šta su tačno preduzeli kako bi otkrili ko je vlasnik automobila i ko je te večeri njime upravljao, ali i da prokomentarišu tvrdnje Osnovnog tužilaštva da su mesecima odbijali da odgovaraju i na njihove „urgencije“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend