16. jun 2017.

Maja Gojković sprečila osudu napada na novinare

Poslanica Demokratske stranke Maja Videnović zatražila je danas da se na sednici Odbora za kulturu i informisanje raspravlja o napadu na novinare i fotoreportere na dan polaganje zakletve predsednika Srbije, ali je predsednica Odbora Maja Gojković odgovorila da se dnevni red ne može dopuniti jer nije poštovana procedura.

Maja Gojković (foto: FoNet TV)

Videnović je istakla da Odbor mora najjasnije da osudi „napad huligana na novinare“, a Gojković joj je odgovorila da treba da se bavi tačkama dnevnog reda i da ne politizuje sednicu.

Videnović je ocenila da nije dobro da Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje ćuti o napadu na novinare, jer se time šalje pogrešna poruka.

I poslanik Đorđe Vukadinović smatra da je zabrinjavajuće što je propušteno da se u dnevni red sednice Odbora uvrsti i napad na novinare na dan polaganja zakletve novog predsednika.

Posle sednice Odbora, Gojković je na pitanje novinara kakav je njen stav o incidentu koji se dogodio na dan polaganja zakletve novog predsednika odgovorila da prvo želi da vidi sve činjenice.

„Razgovaraćemo o svemu, a za razliku od nekih koji nagađaju, ja volim da vidim sve činjenice i onda mogu da osuđujem“, rekla je Gojković.

Odbor za kulturu i informisanje (foto: FoNet TV)

Gojković je novinarima rekla da poslanici opozicije znaju proceduru za predlaganje dnevnog reda i da ne želi da se u tom smislu bavi nikakvim „apstrakcijama“, mada je, kako je objasnila, ljubitelj apstraknte umetnosti.

Gojković je podvukla da za sve važe ista pravila, objasnivši da je ona sama propustila da pisanim putem predloži da se u dnevni red sednice uvrsti i pitanje „linča“ glumca i predsednika žirija Sterijinog pozorja Predraga Mikija Manojlovića, tako da se o tome nije moglo raspravljati.

Na sednici Odbora za kulturu i informisanje danas je prihvaćen predlog Maje Gojković da se ponovi postupak izbora kandidata za Savet Regulatornog tela za elektronske medije koga predlažu saveti nacionalnih manjina.

Gojković je rekla da je bilo pritužbi na taj postupak i da zato predlaže da se on „obnovi“, a njen predlog je prihvaćen.

Vukadinović je na sednici ukazao da Savet REM ne radi dobro i da ne veruje da se u sadašnjoj situaciji i sa aktuelnim sastavom Saveta to može značajnije popraviti bez velikih promena.

Vukadinović se potom uoči glasanja još jednom javio za reč, ali je Gojković pozvala članove Odbora da glasaju, a potom je zaključila sednicu, tako da Vukadinović nije govorio.

Reagujući na takav razvoj događaja, Vukadinović je u izjavi novinarima posle sednice rekao da se opoziciji uskraćuje pravo da govori.

Predsednica Odbora i Skupštine koristi svaku mogućnost da spreči kritiku vlasti, zaključio je Vukadinović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend