04. mar 2023.

Marko Vidojković relociran zbog pretnji i ugrožene bezbednosti

Bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je izjavio da je pisac i jedan od autora podkasta "Dobar loš zao" Marko Vidojković morao da bude relociran zbog pretnji i ugrožene bezbednosti.

„Koristim ovu priliku da kažem da smatram da nema prave reakcije naše demokratske javnosti na tu činjenicu. Ova okolnost zahteva reakciju svih slobodnomislećih ljudi, jer to što se dešava u režimu Aleksandra Vučića ne dešava se samo Marku Vidojkoviću, koji je kritičar tog režima od prvog dana. To se dešava po selima, dešava se po malim gradovima i tamo su ljudi ugroženi, kao i Marko Vidojković, kog ja veoma cenim kao pisca i slobodnomislećeg čoveka, ali i čoveka koji je mene kritikovao. Imao je to pravo i živeo je kritikujući me, u zemlji u kojoj je to uradio. Mi danas imamo situaciju da pisci moraju da napuštaju svoju zemlju, da bivaju relocirani uz pomoć svetskog PEN-a. To je sramota za Srbiju i zato mi nemamo ni politiku na Kosovu, zato imamo hvaljenje da smo ‘u zlatnom dobu Srbije’, da imamo neverovatne rezultate i živimo u jednoj sveopštoj laži“, izjavio je Tadić tokom gostovanja u Dnevniku televizije Nova S.

Na zvaničnom Tviter nalogu podkasta „Dobar loš zao“ je objavljeno da je Boris Tadić „jedini od svih onih koji su prošli kroz DLZ koji se setio da imamo situaciju da je jedan od autora emisije relociran zbog pretnji i ugrožene bezbednosti“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend