04. mar 2023.

UNS: Neprihvatljivo ometanje novinara Milana Nikića

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog ometanja rada novinara N1 televizije Milana Nikića od strane policijskog službenika i NN lica tokom snimanja protesta radnika angažovanih u kragujevačkom Vodovodu sa kojima je raskinut ugovor o povremenim poslovima.

Novinar Nikić rekao je za UNS da je došao jutros ispred Vodovoda u Kragujevcu da snimi radnike angažovane preko agencije Faks, sa kojima su raskinuti ugovori o angažovanju.

Nikić kaže da mu je najpre prišao policijski službenik kome je na uniformi pisalo „Pantić“ i rekao mu da se ne penje na bager koji se tu nalazio i ne snima sa njega. Nikić je odgovorio da su tu već prisutni radnici obezbeđenja Vodovoda koji brinu o bezbednosti prisutnih. Policajac se potom udaljio i ušao u policijski automobil parkiran u blizini.

„Oko 10.10 prišao mi je nepoznat krupniji čovek, star oko 50 godina i naredbodavnim tonom rekao: ’Nikiću, hajde da pričamo’, pozivajući me da dođem iza bagera gde u tom trenutku nije bilo nikoga. Pitao sam ga: ’Ko ste vi?’. On nije hteo da se predstavi , a kada sam uključio kameru i počeo da snimama, odbio je da govori“, kaže Nikić za UNS. Ta osoba je potom ušla u prostorije Vodovoda.

Milan Nikić pozvao je kontakt tačku za bezbednost novinara i podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

UNS podseća da niko ne sme da ometa novinare u njihovom radu, da onemogućava da prisustvuju i snimaju sa javnih skupova.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend