27. dec 2018.

Muškarac upao u redakciju i pretio novinarki iz Lebana

U redakciju portala Info centar jug u Lebanu sinoć oko 21 sat upao je muškarac i glavnu i odgovornu urednicu Žaklinu Cvetković Mladenović najpre vređao, a potom i pretio da će joj zapaliti automobil. U policiji kažu da je napadač saslušan i da je "rad na slučaju u toku".

Prema rečima urednice ovog portala, čovek je najpre ušao u redakciju i izvređao je, a potom izašao i fotografisao njen automobil za koji je rekao da će ga “dići u vazduh”.

Pretio je i psovao najpre mene, a posle i moju decu. Zatim mi je rekao da ću tek da vidim šta će da mi se desi i da će mi automobil dići u vazduh. Ja tog čoveka ne znam, ali uspela sam da ga fotografišem dok je on slikao moja kola – kaže Mladenovićeva.

U policiji su potvrdili da se incident dogodio i da je čovek saslušan, te da će nakon saslušanja svih svedoka Osnovno tužilaštvo odličiti šta dalje.

Ovo je inače drugi napad na novinare na jugu u poslednjih mesec dana.


SzS osudio napad na novinarku

Povodom incidenta oglasio se i leskovački Savez za Srbiju koji, kako se navodi u saopštenju, oštro osuđuje napad na predstavnike medija i poziva nadležne da hitno reaguju.

Pozivamo sve nadležne da svojim delovanjem prekinu spiralu nasilja u koju je naše društvo uvučeno i obezbede sigurnost svih građana, a posebno pripadnike medija koji svojim objektivnim informisanjem moraju zaustaviti osnovu svih nasilja – nasilje nad istinom – navodi se u saopštenju.

Dodaju i da se talas nasilja širi i da se takvom ponašanju što pre mora “stati na put”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend