03. nov 2023.

Napad na novinare Niške inicijative od strane radnice Pčelice

Napad na novinare Niške inicijative se desio juče oko 11 časova pri pokušaju da snime upravnu zgradu Pčelice.

Na urednika portala Nonić Srđana i snimateljku A.P. nasrnula je radnica uprave Pčelice.

Napad je usledio kada je radnica uprave Pčelice videla Nonića kako slika, prišla je odmah uz povike i otrgla mu je telefon iz ruke dok je snimao. Odbila je da vrati telefon i pokušala da se udalji, u trenutku je Nonić iskoristio nepažnju te osobe i istrgao joj je nazad telefon koji usled toga pao na zemlju.

Sve vreme je osoba vikala i u više navrata nasrtala na Nonića i snimateljku, upućivala pretnje, uvrede i omalovažavala ekipu nonivnara.

Radnik obezbeđenja nije reagovao da smiri situaciju iako se sve dešavalo na javnom prostoru i izvan objekta. Policiju su novinari pozvali odmah, kao i kontakt tačke u Policiji i Tužilaštvu koji su zaduženi za napade na novinare.

A.P. je bila vidno uznemirena, što je konstatovao i nalaz Hitne pomoći, koji kaže da je A.P. imala povišen pritisak i broj otkucaja.

U policijskoj upravi su svi pristuni davali izjave, dok su svi snimci sa telefona novinara dati odeljenju „krimo tehnike“.

Obaveštena je Stalna radna grupa za bezbednost novinara, kao i NUNS mejlom. U slučaju prethodnog napada na urednika Niške inicijative od strane Nikole Panića kome je zakazan drugi pretres za sutrašnji dan, NUNS je reagovao sa velikim zakašnjenjem, dok je UNS čiji Nonić nije član reagovao jako brzo saopštenjem i osudom.

Nijedan niški „nezavisni i objektivni medij“ nije preneo ni da se desio bilo kakav događaj tog dana u centru Niša, kamoli napad na novinara, čiji snimak je videlo više miliona ljudi.

Informacije koje imamo je da se osoba koja je napala novinare na snimku lažno predstavila, kao i da je u rodbinskim vezama sa direktorkom Svetlanom Mitić, kao i daje ista osoba „šefica“ u upravi Pčelice.

Snimak događaja možete pogledati na linku.


Izvor: javniservis.net, Niška Inicijativa

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend