09. avg 2023.

NDNV: Ponovo smo na meti šovinista, koji se služe ustaškim propagandnim metodama

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) obaveštava javnost da je danas oko 14 sati nepoznati muškarac pobacao šovinističke plakate ispred ulaza u naše prostorije.

Reč je o plakatima koje potpisuje ekstremno desničarka organizacija „Konzervativni pokret Naši“ koji je i ranije targetirao NDNV i naš portal Autonomija, a što je tada osudila i Koalicija za slobodu medija.

Samo bolestan šovinistički um je u stanju da nas na istom plakatu prikaže zajedno sa zloglasnim ustaškim poglavnikom Antom Pavelićem, pa jedini zaključak koji možemo da izvučemo iz takvog poteza jeste ona stara poslovica „sličan se sličnom raduje“. Jer, upravo su propagandne metode koje koriste „Konzervativni pokret Naši“ slične metodama koje su koristile ustaše u Drugom svetskom ratu, a svima je poznato kakvo je nepojmljivo zlo proizašlo iz takve propagande.

NDNV će o ovom najnovijem napadu obavestiti Stalnu grupu za bezbednost novinara, preko kontakt tačaka u policiji i tužilaštvu.

NDNV će o ovome obavestiti domaću i međunarodnu javnost, kao i sve organizacije koje se bave zaštitom slobode medija.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da se nasilje u Srbiji širi sve brže i brže i da je samo pitanje dana kada će fašističke falange, koje imaju podršku režima, umesto plakata na „sumnjive“ adrese početi bacati bombe.

Novi Sad, 9. avgusta 2023.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend