19. mar 2019.

Nekad i sad: Za Stefanovića RTS bio „lažovizija“, za Vučića policajci „miševi“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić spreman je, kako kaže, da otvori temu RTS-a, ali kaže da bi mogao i da govori o sveobuhvatnoj sceni. Vučić tvrdi da na javnom servisu Srpska napredna stranka nije zaposlila ni jednog novinara, što mu kako kaže, zameraju i stranačke kolege.

Jasno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće da razgovara sa liderima Saveza za Srbiju, ali već treći mesec ponavlja da je spreman da razgovara sa građanima o svemu pa i o RTS-u.

„Ajde da vidimo ko su urednici na RTS-u, da vidimo ko su i novinari na RTS-u, jel hoćete da otvorimo, da mi kažete kog novinara je dovela SNS? Znate koliko njih? Ni jednog. I u partiji mi kažu da mi je to greška, ali ja ne mislim da mi je greška. Urednike koje je postavila SNS – nula, svi urednici su podržali proteste. Kad sam video Borka Stefanovića, pitao sam se – čekaj, bre, od koga ovaj oslobađa RTS – od svoje žene i svih onih koji su podržali proteste Bradića i koga još“, rekao je predsednik Srbije.

RTS u subotu nije izveštavao sa protesta građana „1 od 5 miliona“ koji se završio u toj medijskoj kući i uz intervenciju policije. Pre osam godina tadašnja opozicija govorila je isto ispred RTS-a – da Srbijom vlada najveći medijski mrak.

„Danas smo ispred RTS-a, medijske lažovizije, ljude koje mi plaćamo, našim novcem, novcem svih građana Srbije… I koji će večeras izmišljati koliko je vas i zašto smo ovde. Došli smo da kažemo da medijski mrak nikada nije bio gušći“, rekao je 2011. Nebojša Stefanović, sada ministar unutrašnjih poslova.

Po Ustavu Srbije u nadležnosti predsednika Republike ne spada zapošljavanje novinara i urednika ni jednog medija.

„To što zauzmete prostoriju niste osvojili narodnu volju, hvala im na tome što vole da viču što vole da se služe nasiljem“, rekao je ranije danas Aleksandar Vučić.

Demonstracije su se održavale i kada je aktuelna vlast bila opozicija, dok je najmasovniji protest održan nakon hapšenja Radovana Karadžića.

„Šta je, bre, miševi, hoćete još da bijete? Šta je bilo, bre“, obraćao se tako policajcima Aleksandar Vučić tog dana.

Aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović poručio je danas da nikome neće biti dozvoljeno da upada u policijske stanice.

„Zahvalan sam svim pripadnicima policije koji su prethodna dva dana, u teškim uslovima, izloženi kamenicama, psovkama, nasilju različite vrste, pa čak i napadima nožem – na najvišem profesionalnom nivou obavljali svoje poslove. Možda i gore od fizičkog nasilja bio je i pokušaj lidera SZS Dragana Đilasa i Boška Obradovića da ponižavaju pripadnike policije, koji su obavljali svoju dužnost, ali su oni takvim delovanjem pokazali samo šta građani Srbije misle o njima. Građani Srbije imali su prilike da vide kako policajci mirno, ali čvrsto i odlučno, sprovode zakon i štite imovinu i ljude u našoj zemlji“, rekao je Stefanović.

Da li će razgovora građana i predsednika Srbije o RTS-u biti ostalo je nejasno.

„Ja ne pozivam nikoga, a spreman sam uvek da razgovaram, uvek“, rekao je Vučić.

Video prilog televizije N1 pogledajte OVDE.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend