22. sep 2020.

Novi napad na portal „Infovranjske.rs“ i novinare

Tim za razvoj i integracije, kao osnivač portala infovranjske.rs, izrazio je veliku zabrinutost povodom najnovijih napada na Info Vranjske, novinara Slavomira Kostića i fizičku bezbednost članova redakcije i zatražio hitnu reakciju nadležnih, objavio je taj portal.

Povod tome je saopštenje Fudbalskog kluba „Mineralac“ iz Vranjske Banje u kome se Info Vranjske nazivaju „antisrpskim i antidržavnim“ medijem, dok je novinar Slavomir Kostić označen kao „dežurni idiot i pacov“.

Info Vranjske naglasile su da se „vrhunac primitivizma i beščašća“ dogodio u nedelju, kada se na igralištu kluba pojavio transparent na kome je pisalo „Kostiću smeće, Mineralac ti nikada reket plaćati neće“.

Uz podsećanje da je glavni i odgovorni urednik portala Saša Stojković bio vređan u zvaničnom saopštenju Srpske napredne stranke (SNS), Info Vranjske izražavaju ozbiljnu zabrinutost za svoj fizički integritet.

„Po ovim pitanjima nadležni sud će svakako reći svoje, ali Tim za razvoj i integracije javno traži da se o čitavom slučaju izjasni i SNS, i njihovi lideri, i druge partije, opozicione i pozicione, ali i lokalni obudsman, NGO sektor, i, na kraju, Tužilaštvo i policija“, poručuju iz Info Vranjskih.

Tim za razvoj traži hitnu reakciju nadležnih i poziva ih da bez odlaganja reaguju na ovakve bestijalne napade „da posle ne bi bilo kasno“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend