11. feb 2020.

Novinarku JUGpressa iz Vranja “okupali” radnici šmrkom koji su prali ulicu zbog dolaska Zorane Mihajlović, funkcioneri “iskulirali”

Jedan radnik koji je danas prao ulicu zbog dolaska ministarke Zorane Mihajlović u Vranje, veoma jak mlaz vode je usmerio prema dopisnici Regionalne informativne agencije JUGpress Zorici Stojanović i okupalo je od glave do pete. Okupljeni funkcioneri loklane vlasti, koji su bili prisutni, nisu reagovali nijednom rečju niti gestom.

Da novinarske ekipe nikada ne znaju šta ih čeka kad odu na teren svedoči i današnji slučaj naše novinarke iz Vranja.

Koleginica je jutros otišla da prati posetu potpredsednice i ministarke građevine Zorane Mihajlović, s obzirom da je najavljen obilazak novih zgrada koje se završavaju za pripadnike snaga brezbednosti.

Njen dolazak iz Beograda nije dočekala jer ju je, na temperaturi od 3 stepena iznad nule, šmrkom pod punim pritiskom „okupao“ radnik koji je prao od blata ulicu ispred novih zgrada.

Iako se videlo da naš novinar dolazi i da ih u velikom luku obilazi kako bi došla do zgrada i kolega iz drugih redakcija koji su se već okupili, sa pranjem Ulice Radoja Dakića je nastavljeno. Valjda zato što nije bilo nikoga ko bi rukovodio njihovim radom, tako da radnici nisu prekidali pranje. Veoma jak mlaz je preusmeren prema novinarki i ona je bila mokra od pete do ramena. Glavu je uspela na vreme da savije, tako da je ledena voda nju zaobišla.

S obzirom da se voda cedila sa nje morala je da se vrati kući neobavljenog zadatka. Niko od odgovornih nije reagovao izuzev kolega koji su je jedva naterali da se vrati kući jer tako mokra nije mogla da radi.

To je priča koja se može svrstati u rubriku „verovali ili ne“. Ne samo zbog ovog incidenta, već i zbog činjenice da se ulica per samo nekoliko minuta pre najavljenog dolaska potpredsedice Vlade ali i činjenice da stranački ni gradski funkcioneri nisu reagovali na ovakvo postupanje prema novinarki .

Za onu narodnu „da se prase ne goji uoči Božića“ u Vranju očigledno nisu čuli.

Potpredsednica Vlade se izvinila novinarki JUGpressa iz Vranja i redakciji

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović uputila je danas izvinjenje redakciji Regionalne informativne agencije JUGpress i novinarki Zorici Stojanović zbog neprijatnosti koju je novinarka doživela uoči današnjeg obilaska stanova za pripadnike snage bezbednosti u Vranju.

“Ministarstvo koje vodim itekako vodi računa o odnosu s medijima, kao i da novinari na terenu imaju što bolje uslove za rad. Zbog toga me je vest o neprijatnosti koju ste doživeli i koja Vas je sprečila da radite svoj posao neprijatno iznenadila i još jednom vam upućujem izvinjenje zbog svega što se danas dogodilo u Ulici Radoja Dakića u Vranju”, kaže Mihajlović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend