26. jun 2019.

NUNS osudio napad na novinara u zgradi Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje napad na novinara televizije Sandžak Salahudina Fetića koji se dogodio juče posle podne u zgradi Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Novom Pazaru.

Novinara koji je pokušao da uđe na sednicu BNV u tome je grubo fizički sprečio pripadnik službe obezbeđenja, zapretio mu i verbalno ga izvređao. Fetić je pozvao policiju koja je veoma brzo stigla na lice mesta i uzela njegovu izjavu o incidentu. Fotografija njegovog razgovora sa policajcima kasnije je zloupotrebljena na sajtu liste Samoopredeljenje tako što je pogrešno navedeno da je Fetić „priveden zbog pokušaja nasilnog i izgreda ispred prostorija BNV”.

NUNS poziva rukovodstvo BNV na čelu sa novom, juče izabranom predsednicom Jasminom Baltić Curić da svim novinarima i medijima omoguće nesmetane uslove za rad i izveštavanje sa sednica BNV kako ubuduće ne bi dolazilo do ovakvih incidenata. U tom smislu, NUNS je spreman da pomogne u definisanju pravila saradnje BNV sa medijima.

Naime, juče je novinarima i snimateljima bilo dozvoljeno da za vrlo kratko vreme snime početak sednice, ali ne i nešto kasnije kada je u salu sa zakašnjenjem ušla grupa članova BNV, čime se promenio i sastav skupa.

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 25.06.2019.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend