26. jun 2019.

UNS: Ispitati okolnosti napada na Salahudina Fetića

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva policiju i tužilaštvo da ispitaju sve okolnosti incidenta u Novom Pazaru u kojem se sa glavnim i odgovornim urednikom „Sandžak televizije“ i aktivistom liste Muamera Zukorlića Salahudinom Fetićem sukobio član protokola Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Ertan Pulić.

Kako je UNS-u rekao Fetić, pred početak jučerašnje sednice BNV-a sa koje je izveštavao, ispred prostorije ovog veća, napadnut je kada je hteo da uđe sa članovima BNV-a koji su kasnili na sednicu.

„Pulić je krenuo prema meni, pokušavši da me udari pesnicom u lice, uz prijetnje ‘da će mi prosuti zube’“, rekao je UNS-u Fetić i dodao je slučaj prijavljen policiji.

Inače, na portalu liste „Samoopredeljenje“ dok je Fetić davao izjavu policiji povodom ovog incidenta, objavljena je informacija da je priveden zbog nasilnog pokušaja da uđe na sednicu BNV-a, što je Fetić demantovao.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i vređa, da im preti i da sprovodi pritisak na slobodu medija.

UNS naglašava da novinari ne smeju biti žrtve političkih nesporazuma, ali istovremeno podseća kolege da njihova politička opredeljenja ne treba da utiču na novinarski rad.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend