02. nov 2018.

NUNS Vučiću: Nismo prećutali „snajper demokratiju“

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podsetilo je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je reagovalo i osuđivalo tekstove "Samo snajper Srbiju spasava" i "Ko još podržava Vučića" sa iscrtanom metom, osvrćući se na njegovu jučerašnju izjavu da su tada svi ćutali.

NUNS je podsetio danas da je 8. oktobra 2015. godine javno osudilo tekst pod naslovom „Samo snajper Srbiju spasava“ na blogu Andreja Fajgelja, kao i tekst koji je pod tim naslovom objavljen na naslovnoj strani magazina Tabloid 3. decembra iste godine i tekst „Ko još podržava Vučića“ uz koji je objavljena fotografija tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića preko koje je nacrtana meta.

Reagujući na jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za televiziju Prva u kojoj je podsetio na medijski naslov „Samo snajper Srbiju spasava“ i rekao da su na to „svi ćutali„, NUNS je podsetio Vučića da su najoštrije osudili sve te tekstove i da su njihove osude preneli mediji

„U oba navrata, NUNS je ukazao da je u pitanju nedopustiv poziv na nasilje i najgrublja zloupotreba slobode javnog izražavanja, te da se objavljivanjem ovakvih sadržaja nanosi velika šteta javnom dijalogu kao neizostavnom sadržaju demokratskih procesa“, naveo je NUNS.

U reakciji na saopštenje NUNS-a, glavni urednik magazina Tabloid Milovan Brkić kaže da te novine nikada nisu pozvale na ubistvo Aleksandra Vučića.

Milovan Brkić u saopštenju upućenom N1 kaže da je Više tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu, jer takvog poziva nije bilo.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend