11. jul 2017.

Obradović: Izloženi smo pritiscima od dolaska naprednjaka na vlast

Glavni i odgovorni urednik „Vranjskih“ Vukašin Obradović ističe da se PIO fond, izbacujući ih iz prostorija u kojima rade 15 godina, pridružio pritiscima kojima su permanentno izloženi od kada je SNS uzeo vlast u Vranju

Foto: Medija centar Beograd

Povodom tužbe Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Filijala Vranje, podnete Osnovnom sudu u Vranju, protiv redakcije „Vranjskih“  „radi ispražnjenja poslovnih prostorija i isplate zakupnine i troškova zakupa“, u iznosu od 159.169,00 dinara, Vukašin Obradović, glavni i odgovorni urednik i direktor „Vranjskih“ u današnjem saopštenju ističe da su u trenutku podnošenja tužbe izmirili sva dugovanja prema Fondu PIO.

„O tome smo obavestili zakupodavca uz molbu da povuče tužbu, kao i da će ‘Vranjske’ snositi eventualne troškove Fonda PIO nastale podnošenjem tužbe. Fond PIO se oglušio o naš zahtev, te je u Osnovnom sudu u Vranju zakazan glavni pretres po ovoj tužbi“, kaže se u saopštenju.

„Vranjske“ ne spore činjenicu da su zbog poteškoća u poslovanju neredovno izmirivali zakup, ali obaveštavaju javnost da zaključno sa 30. junom izdavač tog nedeljnika nema neizmirenih dugova prema zakupodavcu.

„Sve to, činjenica  da su ‘Vranjske’ 15 godina zakupac ovog prostora, i da Fond PIO Filijala u Vranju, umesto da prihoduje od poslovnog prostora, otkazuje „Vranjskim“ ugovor o zakupu iako u zgradi ima bar desetak slobodnih lokala, jasno ukazuje da se ne radi o ekonomskim razlozima“, navodi se u sapštenju.

Redakcija „Vranjskih“ kaže da će se, ukoliko bude primorana, iseliti se iz ovog prostora i nastaviti sa radom, ali tvrdi da „ovaj primer pokazuje da se Fond PIO pridružio pritiscima kojima smo permanentno izloženi od trenutka kada je Srpska napredna stranke preuzela vlast u Vranju“.

U ovom nedeljniku ističu da se pritsci, uglavnom ekonomske prirode, ogledaju i u tome što je javnim preduzećima zabranjeno da se oglašavaju u „Vranjskim“, a preduzeća sa većinskim državnim vlasništvom, poput „Simpa“, „Jumka“; „Bivode“, oglašavaju se u svim lokalnim medijima, naklonjenim lokalnim vlastima, osim u „Vranjskim“.

„Ovo se dešava u isto vreme dok Turistička organizacija Vranje (TOV) plaća TV Vranjska plus, lokalnoj televiziji, čija je vlasnica funkcionerka SNS, 200.000 dinara za praćenje ‘Fijakerijade’ i ‘Dana Vranja u Beogradu’, a gotovo sva javna preduzeća sklapaju sa tom istom medijskom kućom nezakonite ugovore o poslovno – tehničkoj saradnji“, navodi se u saopštenju i ukazuje da u takvoj atmosferi tužba Fonda PIO ne predstavlja veliko iznaneđenje. Naprotiv, ona se sasvim uklapa u medijski ambijent koji lokalna vlast pokušava da stvori.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend