11. jul 2017.

Poreska uprava: Podaci o Adrija medija grupi tajni

Adrija medija grupi su u petak, dan nakon što im je Poreska uprava izdala rešenje kojim im se određuje privremena mera zabrane prenosa novčanih sredstava, blokirani svi računi u Narodnoj banci Srbije i to za ukupan iznos od 0 dinara.

U rešenju Poreske uprave od 6. jula, između ostalog, piše da se za AMG zabrana uvodi „radi obezbeđenja naplate javnog prihoda za koji je u toku postupak kontrole, pošto postoji opasnost da poreski obveznik osujeti, onemogući ili učini neefikasnim njegovu naplatu“.

Dnevni list Danas je pokušao da od Poreske uprave da sazna da li su imali sličnih ili istih primera kao što je ovaj sa AMG, kako je to moguće da su računi blokirani na 0 dinara i kako to da je Poreska uprava unapred znala da im preti opasnost od neplaćanja.

„Shodno članu 7. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, svaki dokument, informacija, podatak ili druga činjenica o poreskom obvezniku do kojih se došlo u poreskom, prekršajnom, predistražnom ili sudskom postupku, smatraju i čuvaju kao tajni podatak“, navodi se u odgovoru biroa za informisanje Poreske uprave.

U AMG kažu da Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen, te da je kompanija onemogućena da raspolaže svojim novcem i izmiruje obaveze prema dobavljačima, štampariji i radnicima.

[povezaneprice]


Autor: Lj. B.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend