29. nov 2019.

Odbijena tužba bivšeg gradonačelnika protiv novopazarskog radija

Tužba kojom je bivši gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović od tamošnjeg Sto plus radija tražio nadoknadu nematerijalne štete od 300.000 dinara, odbačena je u Višem sudu u Beogradu.

On je, tvrdeći da su mu u tekstu pod naslovom „Mahmutoviću isparilo pola miliona evra“ povređeni ugled i čast, tužbu podneo u novembru 2018, odnosno dve godine nakon što je emitovana u programu i objavljena na sajtu radija.

Mahmutović je zaštitu ugleda i časti na sudu zatražio tek pošto je na Fejsbuk profilu tog medija, u rubrici #nadanasnjidan, podeljena vest iz 2016. godine.

Sticajem okolnosti, pre samo nekoliko dana u istom sudu je odbačena i tužba Igora Novovića iz Novog Pazara protiv istog medija, koji je zbog teksta novinara Nikole Kočovića „Preminuo Novopazarac kojeg je pretukao taksista“ tražio odštetu od 200.000 dinara.

Urednik radija i autor teksta „Mahmutoviću isparilo pola miliona evra“ Ishak Slezović ocenio je da su pritisci na novinare i medije, za razliku od vremena kada su na predajnike tog medija bacani molotovljevi kokteli, u poslednjih nekoliko godina usmereni na finansijsko iznurivanje.

„Ako znamo da smo pre desetak godina imali četiri teška oštećenja naših predajnika, a sada dve tužbe sa pozamašnim novčanim iznosima u samo jednoj godini, kako drugačije to da tumačimo“, ocenio je Slezović.

Mahmutović, kao i Novović, ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend