21. jan 2023.

Odgovor OK radija na tvrdnje Micka Mickovskog

Medijator Micko Mickovski gostovao je juče u emisiji emitovanoj na televiziji Prva. Na navode koje je tada izneo, odgovor je poslao OK radio iz Vranja. Odgovor prenosimo u celosti.

Tokom svog gostovanja u emisiji „Jutro“, emitovanoj u terminu od 6 do 10 časova, 19.1.2023. godine gospodin Micko Mickovski izneo je niz neistina na račun vlasnice OK radija DOO navodeći da je uzurpirala lokal u centru Vranja, te da ga potpuno neosnovano drži u posedu, neosnovano podnosi krivične prijave protiv Dejana Nikolića Kantara i optužuje ga za dela koja nije učinio, da zloupotrebljava zakon i medije, da nanosi štetu imenovanom licu.

U potpunosti je netačna tvrdnja o uzurpaciji lokala u centru Vranja, jer je OK radio DOO zakonitim pravnim poslom stekao predmetni lokal i to kupoprodajnim ugovorom overenim u sudu. Zaista je nejasno po kom osnovu gospodin Mickovski iznosi ovakve tvrdnje i u čijem interesu, jer one ne odgovaraju činjenicama.

Da li su podnete krivične prijave neosnovane ili ne, svoj stav su dali nadležno tužilaštvo i sud. Protiv Dejana Nikolića Kantara pokrenuta je istraga zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela sa elementima nasilja prema vlasnici OK radio DOO, dok je jedno od njih čak izvršeno tokom suđenja u sudnici.

Takođe, u jednom od postupaka Dejan Nikolić Kantar je prvostepeno osuđen za izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje. Inače, radi se o licu protiv koga se vodi više postupaka zbog krivičnih dela koje gotovo svako sadrži elemente nasilja. Jedan od oštećenih je čak načelnik policije u Vranju.

Važno je napomenuti, da je rešenjem lokalne samouprave u Vranju donetom na osnovu prijave OK radio DOO, naloženo uklanjanje nelegalno sagrađenog objekta koje do danas nije izvršeno. Dakle, ostavljamo nadležnim organima da rade svoj posao i procenjuju da li su krivične prijave i prijave drugim nadležnim organima osnovane, kao i da li ima mesta bilo čijoj krivičnoj odgovornosti. Svaka zloupotreba zakona i medija treba da bude sankcionisana, a lica koja su zaista oštećena, treba da traže naknadu štete.

U Beogradu dana 19.1.2023. godine, a u potpisu punomoćnik,

advokat Velibor Pejčić

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend