24. okt 2017.

Osam sekundi na N1 koje su naljutile Vučića i pristalice SNS

Predsednik SNS i Srbije izneo je svoje nezadovoljstvo izveštavanjem N1 o devetogodišnjici te partije. Ukupno osam sekundi, koliko je izjava Ivice Dačića sa tašmajdanskog stadiona trajala duže od izjave Aleksandra Vučića, bilo je razlog da novinarsko pitanje dobije odgovor koji se odnosi na to kome se sviđa, a kome ne govor koji je predsednik održao

Foto: Screenshot, preuzeto sa N1

Identičan pogled na izveštavanje imao je i autor video klipa koji se na društvenim mrežama pojavio u nedelju uveče.

Anonimnom autoru, koji je, nezakonito, koristio logo televizije N1, na jutjub kanalu na kom postoji samo taj snimak, zasmetalo je što je Ivica Dačić u prilogu N1 o proslavi Srpske napredne stranke govorio osamsekundi duže od predsednika stranke Aleksandra Vučića.

Komentarima „sramno“, „neprofesionalno“ i „cenzura“ video klip širio se brzinom svetlosti među pristalicama SNS-a na tviteru.

„Toliko o toj velikoj tv stanici. Strani plaćenici“.

„N1 da promeni naziv u NV. Nema Vucica – čoveka koji je SAMO predsednik države“.

„Cenzura na delu! Kod Jankovića povećavaju broj, predsedniku Vučiću smanjuju vreme? Gde je granica??“

Šta očekivati od plaćeničke televizije kao sto je N1? Bruka i sramota!!!“, piše na ovoj društvenoj mreži.

Dan pošto je video klip objavljen na jutjubu, isto što i autor spornog video klipa, zapitao je i predsednik SNS-a i države Aleksandar Vučić, iako mu takvo pitanje niko od novinara nije postavio. Dodaje da je veoma srećan što može da obavesti gledaoce N1 koji, kako je ocenio, to nisu mogli da vide na našoj televiziji, da su na rođendanskom skupu SNS-a bili i prijatelji Srbije iz Španije, Kine, Grčke, Mađarske.

„Sve to na vašoj televiziji građani nisu mogli da čuju, a i mene su slabo mogli da čuju, više su čuli gospodina Dačića, pošto vam je to valjda odgovaralo, jer vam se moj govor nije svideo. Žao mi je što se američkoj televiziji N1 moj govor nije dopao, ja mislim da je bio ozbiljan, da je bio odgovoran, da je govorio o tome u kom smeru Srbija treba da ide u budućnosti, a možda vam se i zato nije dopalo“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Samo poslednja u nizu burleski, tako i video klip, ali i komentare Aleksandra Vučića čita predsednik NUNS-a.

„Ovaj klip nosi sa sobom dve pozitivne stvari. Jedna je što će Dačić ubuduće manje govoriti ili neće uopšte govoriti. A druga je što se još jednom pokazalo, ma koliko oni bili bahati i nadmeni, ipak ih pogađa istina“, smatra predsednik NUNS-a Slaviša Lekić.

Za tri godine koliko televizija N1 postoji, onda premijer, a sada predsednik Aleksandar Vučić odbio je svaki poziv da gostuje u emisiji. Istovremeno, dok prefiks „američka“ televizija upotrebljava gotovo isključivo u negativnom kontekstu, sa američkim zvaničnicima je u više nego dobrim odnosima.

Samo u poslednja tri meseca dva puta je bio u Americi, jednom se sastao s potpredsednikom Amerike, drugi put ga je ugostio i sam predsednik Donald Tramp. Oba puta pozivao je američke investitore da ulažu u Srbiju i oba puta „strani plaćenici“ su bili dobrodošli.


Video prilog televizije N1 pogledajte ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend