07. jul 2021.

Osnovni sud u Zaječaru odbio tužbeni zahtev podnet protiv novinara Miljka Stojanovića

Osnovni sud u Zaječaru doneo je presudu kojom se odbija kao neosnovan tužbeni zahtev podnet protiv novinara Miljka Stojanovića. Tužioci su podneli zahtev za naknade nematerijalne štete zbog objave koju je Stojanović postavio na svom fejsbuk profilu reagujući na odgovor tužilaštva na krivičnu prijavu koju je podneo protiv lica koja su ga verbalno napala na skupu Srpske napredne stranke u Vratarnici.

Zaječarski Osnovni sud doneo je prvostepenu presudu kojom je kao neosnovan odbijen tužbeni zahtev koji je podnet protiv novinara Miljka Stojanovića.

Tužioci su protiv Stojanovića podeli zahtev za naknadu materijalne štete zbog objave koju je Stojanović postavio na svom fejsbuk profilu reagujući na odgovor tužilaštva na krivičnu prjavu koju je podneo protiv lica koja su ga verbalno napala na skupu Srpske napredne stranke koji je održan u Vratarnici.

U svojoj objavi na društvenoj mreži fejsbuk Stojanović je tom prilikom napisao:

Policijski službenici Bojan Miladinović, Miljan Radenković, Miša Pajkić i Srđan Stanković napisali su belešku nakon skupa u Vratarnici da tom prilikom nije bilo narušavanje reda i mira, verbalnog sukoba ili upućenih pretnji. Ovi policajci su prećutali šta se desilo i nakon promene vlasti, oni više ne smeju da rade kao policajci.“

Smatrajući ovu objavu neistinitom i senzacionalističkom, te da je tekst pisan sa tendencijom vređanja, omalovažavanja ii profesionalnog diskreditovanja, tužioci su podneli tužbeni zahtev protiv Stojanovića.

Razmatrajući podneti tužbeni zahtev, uz saslušanje svedoka Osovni sud u Zaječaru doneo je stav da je tužbeni zahtev podnet protiv Stojanovića neosnovan.

Podsećamo novinar Miljko Stojanović napadnut je verbalno tokom održavanja skupa Srpske napredne stranke i Vratarnici, kojom prilikom mu je uskraćeno pravo da u svojstvu novinara izveštava o ovom skupu.

Povodom ovog incidenta Miljko Stojanović dao je izjavu u Policijskoj upravi u Zaječaru. Javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv lica koja su napala Stojanovića kao neosnovanu, jer u zapisniku, odnosno službenoj belešci sačinjenoj nakon održanog skupa nije bilo navedeno da se pomenuti incident odigrao.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend