21. sep 2022.

Pančevački novinar: Očekujem reakciju nadležnih nakon pogrebnih venaca na ulazu

Novinar iz Pančeva Slobodan Dukić izjavio je za N1 da očekuje reakciju nadležnih organa nakon što su mu nepoznate osobe ostavile dva pogrebna venca na ulazu u njegovo dvorište. On sumnja da se ovo desilo zbog njegovog teksta o sumnjivoj diplomi lokalnog funckionera.

(foto: Pančevo Si Ti)

Podsetimo, Nepoznati počinioci ostavili su tokom noći dva pogrebna venca na ulazu u porodično imanje novinara i saradnika sajta „Pančevo Si Ti“ Slobodana Dukića u selu Šumarak, u opštini Kovin, saopštila je redakcija tog internet portala.

„U jutarnjoj magli uočio sam nešto što tu ne postoji. Moja kapija je uvek otvorena, priđem bliže i vidim vence. na oba stuba. To me naravno uznemirilo. otišao sam do kuće, uzeo kameru i snimio. Prvo mi je palo napamet da je to poruka ili opomena zbog poslednjeg teksta u kojem sam pisao da osoba bliska predsedniku opštine Kovin, Dušan Maksimović, poseduje lažnu diplomu o stečenom visokom obrazovanju na novosadskoj Visokoj poslovnoj škol“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, prijatelji pomenutog pomoćnika predsednice opštine nekoliko dana pre ovog događaja su ga kontaktirali i pokušali da utiču na njega u vezi sa pisanjem ovog teksta. Uveravali su ga da je sporna diploma „čista“.

„Dovodim u vezu njih sa njim, jer pretpostavljam da je on to njima javio. Oni mene znaju iz voiđenja. Ja njih viđam na ulici, tu i tamo, u autu, kada prođu“, kaže on.

Nakon poziva koje je primio, javio se PU Pančevo i podneo prijavu za uznemiravanje.

„Očekujem da konačnu sudbinu o krivičnoj prijavi da tužilaštvo. I pretpostavljam da će me pozvati na razgovor“, zaključlio je on.

Bodrožić: Nadležni hitno da pronađu počinioce i zaštite Dukića

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić osudio je ovaj postupak i pozvao nadležne da nađu počionioce ovog dela. On je ocenio da su postavljanjem pogrebnih venaca počinioci pokazali novinaru Dzukiću šta misle o njemu i šta mu žele.

„To je otvorena pretnja. Portal Pančevo siti, kao i mnogi lokalni nezqavisni mediji imaju problema, pritiskem napade i uvrede. To je niz bezobzirnih napada, pre svega na urednika Nenada Živkovića, a evo sada je i kolega Dukić doživeo to“, rekao je on.

Podseća da su mediji i pojedini opozciioni političari ukazivali na čudne veze u pančevu između vlasti  i klana Belivuk, i njihovih ogranaka.

„To je opasna ekipa zbog koje sa pravom treba da strahujemo za naše kolege iz Južnog Banata. Poslednjih nekoliko godina se pokazalo da su nemilosrdni u obračunu sa nezavisnim novinarima“, kazao je Bodrožić.


Video prilog N1

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend