20. sep 2022.

Pogrebni venci pred kućom novinara portala Pančevo Si Ti

U redakciji pančevačkog portala smatraju da taj čin predstavlja pretnju njihovom novinaru i zbog toga je slučaj prijavljen policiji i tužilaštvima

Dva pogrebna venca pred ulazom na imanje novinara Slobodana Dukića (foto: Pančevo Siti)

Nepoznati počinilac (ili više njih) tokom prethodne noći ili ranog jutra ostavio je dva pogrebna venca pred ulazom na porodično imanje novinara portala Pančevo Si Ti (pancevo.city) Slobodana Dukića u Šumarku (Opština Kovin), saopštila je danas redakcija pančevačkog portala.

Glavni urednik tog portala Nenad Živković smatra da ovaj čin predstavlja pretnju novinaru Dukiću i zbog toga su o čitavom slučaju obavešteni Policijska uprava u Pančevu i Osnovno i Više tužilaštvo u Smederevu.

„Očekujemo od državnih organa da Dukića uzmu u zaštitu, da počinilac ovog neumesnog dela bude otkriven i da javnosti bude upućena poruka da ovakav i bilo kakav drugi akt zastrašivanja novinara nije prihvatljiv u demokratskom društvu”, naveo je Živković.

Sam Živković bio je nedavno meta uvredljivog pamfleta na opskurnom portalu Banatska istina, a ranije su o njemu uvredljivo izveštavali i RTV Pančevo i portal epancevo.rs, protiv kojih je poveo više sudskih postupaka.

NDNV: Užasne pretnje novinaru Slobodanu Dukiću, država odgovara za njegovu bezbednost

Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje užasne pretnje novinaru portala Pančevo Si Ti Slobodanu Dukiću, te poziva policiju i tužilaštvo da hitno pronađe i procesuira počinioce.

Kolegi Dukiću nepoznati počinioci ostavili su noćas dva pogrebna venca na ulazu u porodično imanje u Šumarku, Opština Kovin.

Redakcija portala Pančevo Si Ti je o svemu već obavestili nadležne u Policijskoj upravi u Pančevu i u Osnovnom i Višem tužilaštvu u Smederevu.

Upozoravamo nadležne organe da je bezbednost novinara Slobodana Dukića isključivo njihova odgovornost.

Ovaj morbidni gest pretnje zapravo je moguć u društvu u kojem su govor mržnje, zastrašivanje i targetiranje novinara, i drugih “nepodobnih” predstavnika društva, nažalost postali nova normalnost.

Zato upozoravamo predstavnike institucija da konačno počnu da primenjuju zakone, kako ih nasilnici ne bi u poptunosti preuzeli u svoje ruke.

NDNV pruža punu podršku kolegi Slobodanu Dukiću, kao i pravnu pomoć, a o ovim gnusnim pretnjama obavestiće sve relevantne međunarodne novinarske organizacije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend