10. sep 2018.

Početak suđenja po tužbi Popovića protiv KRIK-a odložen za januar

Početak suđenja po tužbi ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) odložen je danas u Višem sudu u Beogradu za 17. januara sledeće godine jer se Popović nije pojavio zbog službenih obaveza.

Popović je danas trebalo da bude saslušan, a njegovi zastupnici su naveli da je prošle sedmice potvrdio da će doći, ali da je morao na službeni put u Rusiju.

On je tužio KRIK-a zbog teksta „Popović ‘visokorizičan’ za ofšor agenciju“, u kojoj piše da poseduje poslove i imovinu vredne više od 100 miliona američkih dolara, da kontroliše kompanije registrovane u ofšor zonama, ali i da je u izveštaju advokatske kancelarije „Appleby“, koja se bavi osnivanjem ofšor kompanija, označen kao klijent visokog rizika.

Tekst je napisan na osnovu mejlova i dokumentacije procurile iz te kancelarije, u okviru međunarodnog novinarskog projekta „Rajski papiri“, u kojem je učestvovao i KRIK.

To je četvrta tužba koju je Popović početkom ove godine podneo protiv KRIK-a i sve se odnose na ista otkrića iz projekta „Rajski papiri“.

Svakom tužbom Popović traži odštetu od milion dinara zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend