21. okt 2019.

Prelević: Obradović je uzbunjivač, da se obratio državi dokazi bi bili uništeni (VIDEO)

Radnik Krušika Aleksandar Obradović treba da se pozove na član tri Zakona o uzbunjivačima, koji kaže da se javnost može uzbuniti bez prethodnog obaveštenja poslodavca i državnog organa ako postoji opasnost od nastanka štete velikih razmera, odnosno ako postoji opasnost od uništenja dokaza, ukazao je advokat Božo Prelević u Danu uživo odgovarajući na pitanje da li je Obradović uzbunjivač ili ne. Prelević ističe da bi dokazi bili uništeni da se Obradović nije obratio javnosti.

Govoreći o hapšenju i zatvaranju Obradovića, koji je medijima otkrio da fabrika Krušik firmi oca ministra policije prodaje oružje po povlašćenim cenama, Prelević kaže da se u tom slučaju vidi identičan rukopis kao i u aferama helikopter, Lučani, Jutka, naplatna rampa Doljevac, paljenje kuće novinara u Grockoj, Savamala… – napad na onoga ko je uzbunjivač ili ko otkriva nekakvu mahinaciju.

„Mi ovde govorimo o nekakvoj poslovnoj tajni. Zakon o poslovnoj tajni kaže da se poslovnom tajnom ne smatra informacija koja je označena kao poslovna tajna radi prikrivanja krivičnog dela. Krušik po diskontovanoj ceni daje GIM-u oružje u odnosu na Jugoimport. Na taj način vi uništavate Krušik, Jugoimport, sve dobavljače Krušika. Ja ne razumem zašto Zagorka Dolovac ne potegne pitanje u Specijalnom sudu“, napominje advokat Božo Prelević i dodaje da za članove Srpske napredne stranke ne važe zakoni.

On podseća na slučaj naplatne rampe u Doljevcu kada je u saobraćajnoj poginula žena, pošto je u auto u kom se nalazila uradio auto Koridora Srbije u kojem se nalazio direktor tog javnog preduzeća Zoran Babić. Prelević pita kako je moguće da tužilaštvo kaže da ne poseduje snimak sa naplatne rampe, a da predsednik države kaže da ga je gledao.

„Na Senjaku se pored policijske stanice na tuđem zemljištu napravi zgrada od šest hiljada kvadrata i nikom ništa. Mislim da ovo nije samo pitanje solidarnosti, ovo je pitanje samoodbrane“, kaže Prelević.

Prema njegovim rečima, na delu je urušavanje institucija, a građani su se u toj situaciji pretvorili u zombije.

„Ja sam razočaran svojim sugrađanima i razočaran sam do koje mere je moguće trpeti ovakvu bahatost. Nema medija, NIN, Vreme, Danas, N1, koji takođe nisu pod baražnom vatrom ako ukažu na krivično delo. Nismo imali do sada susret sa ovako organizovanim zlom i ovako organizovanom ćutologijom“, kaže gost Dana uživo.

Kada je u pitanju epilog koji bi ovaj slučaj mogao da dobije, gost Dana uživo kaže da će on biti identičan kao I u slučajevima koje je prethodno nabrojao.

„Tiho će se zavrišti bez veze, nekakvim sporazumom. Ako odu na suđenje, tamo se otvori ozbiljo pitanje i to meidji budu prenosili… Za vlast je istina pogubna i zato će pokušati da zatvore kao i sve ostalo“, ocenjuje Prelević.

Kada je u pitanju situacija u tužilaštvu, Prelević kaže da u toj pravosudnoj instituciji postoje hrabri, pošteni i čestiti ljudi koji rade uprkos pritiscima.

„Ne mislim slučajnim objavljivanje one informacije o tužiocima u hotelu Šumadija, koji je isto u vlasništvu tatinom. Ja ne mislim da je to slučajno objavljeno. Imate frontalni napad na crkvu, a posle toga je crkva – da ne kazem šta. Imate napad na tužioca, pa izmislite još jedno udruženje i onda sve ulazi u jednu maglu gde se ne zna koja su čija prava“, zaključio je gost Dana uživo.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend