17. jun 2021.

Premijerka portparol Andreja Vučića: Draža odgovorio Brnabić

Nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić označila dve naslovne strane Danasa kao poziv na ubistvo Aleksandra i Andreja Vučića, glavni i odgovorni urednik ovog dnevnog lista Dragoljub Draža Petrović za Nova.rs kaže da je predsednica Vlade preuzela ulogu portparola brata predsednika države i da nastavlja obračun sa slobodnim medijima, ali strategijom koju kao da je osmislio "neki uduvani student političke propagande".

Jutro nakon što je bivši član JUL-a Zoran Čičak koji je pružao podršku i Pokretu slobodnih građana i tadašnjem predsedniku tog pokreta Saši Jankoviću, priveden zbog tvita, premijerka Srbije Ana Brnabić je gostujući na Pinku povezala njegovo pisanje na Tviteru sa dve naslovne strane lista Danas kao poziv na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja.

Brnabić je u jutarnjem programu na televiziji Pink komentarisala dve naslovne strane Danasa, sa naslovima: „Džipovi i Andrej Vučić u borbi za mesne zajednice“ i „Andrej Vučić imao zadatak da opominje i disciplinuje“ i to povezala sa tvitom Zorana Čička u kojem piše: „Svaka mesna zajednica da zaduži jedan snajper da bi utakmica bila fer“:

„E to je meni zanimljivo. Vidite, ovakve naslovne strane i takav žurnalizam, takvo novinarstvo onda kao rezultat imaju ovakve pretnje. Jel tako? Uzročno-posledično. Ništa lakše. I umesto ja da govorim e ovo može da ugrozi onda, ne znam, može da nastane… Sad smo tačno videli, posle prve naslovne strane paralelno sa ovom drugom naslovnom stranom, imamo poziv da svaka mesna zajednica nabavi po jedan snajper, ubije valjda Aleksandra Vučića i Andreja Vučića tim snajperom. E onda će izbori biti fer“, rekla je Brnabić.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući takođe na Pinku zbog pisanja o njegovom bratu uporedio Danas sa „najcrnjom fašističkom propagandom“.

„Evo šta su mom bratu zamerili, što se pred izbore u trećem redu, potpuni skromno slikao sa članovima SNS. Čovek je kriv što je kao član Glavnog odbora stranke otišao i razgovarao sa aktivistima. On može da kaže ja sam tu, podržavam svoga brata i to je to. Zašto to naglašavam na ovakav način? Šta treba da mu bude zabranjeno kretanje, da mu kažu ne smeš da budeš u Novom Sadu, u u Beogardu. To je suština svega“, rekao je Vučić komentarišući naslovnu stranu Danasa.

Petrović: Plafon besmisla

Odgovarajući na ove optužbe glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović za Nova.rs kaže:

„Premijerka je izgleda postala portparol Andreja Vučića i razjašnjava nam po jutarnjim programima šta smo mi mislili kada smo pravili naslovne strane gde smo locirali predsednikovog brata tokom odsudne bitke za novosadske mesne zajednice. Te fotografije inače su objavili naprednjaci na društvenim mrežama a mi smo ih samo preneli“, kaže Petrović i dodaje:

„Spinovanje naprednjaka privođenjem Zorana Čička i predsednikovim izjavom da Danas vodi “fašističku propagandu”, te premijerkinom izjavom da spremamo atentat na nekog od dva Vučića, dostiglo je plafon besmisla. Ne znam šta više mogu da izmisle, ali su njihove propagandne ideje impresivne“.

Da li je Andrej službenik NBS ili nešto dugo

Petrović kaže da ovakve optužbe list Danas trpi svakog puta kad se spomene brat predsednika države.

Saopštenje za medije GO Narodne stranke Novi Sad

„Kad god je u Danasu pomenut Andrej Vučić u poslednjih nekoliko godina, mi smo proživljavali pravu kanonadu uvreda i budalaština sa ekrana ili stranica režimskih medija. Međutim, i dalje nam nije razjašnjeno sa najvišeg mesta u ovoj državi čime se bavi Andrej Vučić i koja je njegova uloga u srpskoj politici? Da li je on službenik Narodne banke ili nešto drugo? U svakom slučaju, režim nastavlja obračun sa slobodnim medijima na jedan te isti neverovatno glup način, kao da im je strategiju osmislio neki uduvani student političke propagande“, zaključuje Petrović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend