20. mar 2019.

Prihvaćena ostavka Dragoljuba Simonovića

Skupština opštine Grocka prihvatila je danas ostavku predsednika opštine Dragoljuba Simonovića, koji je optužen da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića.

Milan Jovanović ispred Skupštine opštine Grocka (foto: Jasmina Dobrilović / Cenzolovka)

Na sednici je tajnim glasanjem, sa 28 glasova „za“ i četiri glasa „protiv“ izabrana nova predsednica Opštine – Živadinka Avramović, koju je predložila Srpska napredna stranka.

Ispred zgrade Skupštine opštine Grocka okupilo se nekoliko desetina pristalica opozicije i simpatizera Srpske napredne stranke. Podeljeni u dva tabora, uzvikivali su parole i dobacivali uvrede, a u jednom trenutku došlo je i do koškanja.

Okupljenima se obratio i novinar Milan Jovanović, koji je rekao da i dalje nema kuću u kojoj može da živi, jer je njegova spaljena, kao i da je uplašen za svoj život. Za Cenzolovku je istakao da je „prezadovoljan time što je Simonovićeva ostavka usvojena“, ali da ne očekuje da se sve na tome završi, već da „iz Opštine treba da odu svi Simonovićevi uposlenici“.

Na sednici je usvojena i ostavka zamenika predsednika Skupštine opštine Radeta Ivetića, na čije je mesto izabran Mile Kanarević. Izabrani su i novi članovi Opštinskog veća.

Odbornici SNS-a su pre toga pohvalili rad Dragoljuba Simonovića.

Dosadašnji predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović ranije je podneo ostavku i na sve funkcije u Srpskoj naprednoj stranci.

On je 25. januara uhapšen zbog sumnji da je naručio paljenje kuće Jovanovića. Pušten je nakon što je u pritvoru proveo nešto više od 30 dana, pošto je sud odbio zahtev tužilaštva da mu produži pritvor.

Predstavnici opozicije u Grockoj (foto: Jasmina Dobrilović / Cenzolovka)

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend