20. dec 2021.

Protest ispred opštine Batočina, u sali vređali reportera N1

Nezadovoljni radom batočinske lokalne samouprave, građani i opozicioni odbornici šumadijske varošice održali su jutros protest pred zgradom Skupštine opštine Batočina.

U 8:30, pola sata pre zakazane sednice Skupštine opštine, na čijem dnevnom redu je usvajanje budžeta opštine za 2022. godinu, na ulici pred zgradom lokalne samouprave građani i odbornici su zviždali i skandirali: „Dosta je „, „Lopovi“ i „Stop krađi“. Oni traže vanredne lokalne izbore i ostavku predsednika opštine Batočina Zdravka Mladenovića (SNS).

Mesecima naprednjaci u Batočini vladaju tankom većinom od jednog odbornika. SNS, SPS i Jedinstvena Srbija su na vlasti i imaju 15 odbornika, a opozicija koju čine grupe građana Sloboda, Naša kuća i Izlečimo opštinu imaju 14 narodnih predstavnika.

Sednica opštine počela je bez opozicionih odbornika, usvaja se budžet za narednu godinu.

U skupštinskoj sali odbornici vlasti su psovali reportera N1 što snima sednicu lokalnog parlamenta, a najglasniji je bio predsednik opštine Zdravko Mladenović koji je prišao dopisniku N1 i vikao: „Zašto snimate “ i „Niste se najavili da dođete“.

Mladenović je zatim izašao iz sale pozvao obezbeđenje opštine i policiju nezadovoljan što kamera N1 snima javnu sednicu SO Batočina.

Odbornici iz drugog skupštinskog reda su psovali reportera N1, a najbučniji je bio čovek iz prvog reda, u kome sede članovi Opštinskog veća.

Batočinska policija se nije odazvala pozivima predsednika opštine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend