31. maj 2020.

Radomir Lazović: Manir vlasti da potpuno obesmisli svaku kritiku

Tužbe koje je doktor Branimir Nestorović, član kriznog štaba tokom epidemije korona virusa, najavio protiv lista Danas i Inicijative Ne davimo Beograd klasični su manir ove vlasti da iskrivi situaciju tako da onaj koji čini štetna ili protivzakonita dela završi tako što tuži one koji na njih ukazuju, komentariše za Danas Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Naime, osim što je doktor Branimir Nestorović najavio tužbu protiv našeg lista i Ne davimo Beograd, koji je još u martu ove godine uputio zahtev Lekarskoj komori Srbije da se izjasni povodom njegovih štetnih nastupa u javnosti, član kriznog štaba je zapretio i grupi lekara i profesora Medicinskog fakulteta na čelu sa dr Đorđem Alempijevićem, koji su takođe uputili zahtev da se on javno osudi zbog izjava koje je davao kao član kriznog štaba.

– Tako imamo činjenicu da se na sudu goni novinar kome je predsednik opštine zapalio kuću, gone se aktivisti Ne davimo Beograd kada protestuju protiv kršenja zakona, hapse se novinari koji ukazuju na rad medicinara bez zaštite, a sada su na sudu lekari koji su pokrenuli postupak protiv ovog šarlatana na državnom zadatku – zaključuje Radomir Lazović za Danas.

Na sednici Etičkog odbora Lekarske komore Srbije koja je najavljena za sledeću nedelju trebalo bi da se raspravlja o štetnim izjavama doktora Nestorovića koje su ostavile veliki trag u javnosti Srbije. Svojim kontradiktornim izjavama, dodaje sagovornik Danasa, doktor Nestorović zbunjivao je građane i unosio nepoverenje prema merama zaštite i generalno javnom zdravlju.

Doktor Branimir Nestorović je učestvujući na konferenciji za medije zajedno sa predsednikom Vučićem izjavio između ostalog da „… estrogen štiti žene… i što se žena tiče – vi slobodno u šoping u Italiju…“, „… ja sam protiv testiranja…“, „… virus je smešan…“ kao i da „… je ovaj virus najsmešniji u istoriji čovečanstva…“. Ove izjave pratile su često i uvredljive i podrugljive gestikulacije.

– On svakodnevno u javnosti izbacuje nove bizarne priče. Govori o reinkarnaciji Tesle u Novaka Đokovića, o štetnosti vakcinacije, o putovanju kroz vreme, tvrdi da je virus bojno oružje, govori o smrtima siromašnih koji ništa nemaju da izgube sem života, poziva ljude da se zaraze, govori da je uprkos simptomima korone odbio da se izoluje, ali naravno ono što nikada ne zaboravlja je i da pohvali predsednika Aleksandra Vučića – napominje Lazović za Danas.

Čini se da su najavljene tužbe, ističe sagovornik Danasa, deo manira vlasti da potpuno obesmisli svaki mehanizam kritike i nezadovoljstva građana.

– Umesto da odgovara za svoja štetna dela, Nestorović je taj koji tuži, kao što su naprednjaci ti koji na nezadovoljstvo ljudi odgovaraju organizujući lažne proteste, huliganske bakljade i napade na građane. Da je Nestorović deo organizovanog skretanja pažnje sa nesposobnosti vlasti da na adekvatan način zaštiti građane u toku pandemije, govori nam i činjenica da se na društvenim mrežama upregnula botovska mašinerija koja sličnim komentarima brani Nestorovića, a napada doktora Kona. Čini se i da je u kriznom štabu prisutna politika podela i izazivanja sukoba među ljudima, kojom ovaj režim vlada Srbijom – zaključuje Radomir Lazović za Danas.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend