03. jun 2023.

REM: Luksemburški regulator izrekao ukor televiziji N1 zbog emisije o Ani Brnabić

Regulatorno telo Srbije za elektronske medije (REM) je danas saopštilo da je luksemburški nezavisni organ za audiovizuelne medije (ALIA) "izrekao ukor" televiziji N1, koja je registrovana u toj zemlji, zbog emisije "Junaci doba zlog" o predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

REM je u saopštenju naveo da je luksemburškom regulatoru uputio pritužbu zbog te epizode, uz ocenu da sadrži govor mržnje o premijerki, „s obzirom na to da se njen lik i delo poistovećuju sa blagajnikom nacističkog logora za istrebljivanje Majdanek“.

REM je izrazio nadu da će televizija N1 poštovati odluke i preporuke organa iz Luksemburga, koji su nadležni za emitovanje njihovog sadržaja i da će se u budućnosti „uzdržati od relativizacije gnusnih zločina i izvrgavanja ruglu miliona žrtava pogubnih ideologija iz prošlog veka“.

„Verujemo da će temeljni postupak sproveden u Luksemburgu pomoći autorima emisije da shvate težinu svog prekršaja i razloge zbog kojih su ukoreni, te da više neće posezati za ovakvim alatima u cilju diskreditacije nečijeg političkog delovanja“, dodaje REM u saopštenju.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend