30. dec 2017.

Rističević o psovanju novinarke: Ma kakav snimak, imam svedoke da nisam psovao (AUDIO)

Poslanik Srpske napredne stranke Marijan Rističević je grubo izvređao i opsovao novinarku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Slađanu Gluščević što potvrđuje i audio snimak telefonskog razgovora koji možete čuti na ovom linku. Međutim, ne samo da je takvo ponašanje neprimereno jednom poslaniku i predstavlja direktan pritisak na rad medija, Rističević negira da se incident uopšte dogodio, čak i nakon što mu je predočeno da postoji snimak na kome se jasno čuje šta je poslanik SNS-a rekao novinarki VOICE-a.

Podsetimo, Rističević je na pitanje novinarke Slađane Gluščević o konkursu Pokrajinske vlade, koji je trajao samo četiri dana i na kojem je ovaj poslanik SNS-a dobio novac, odgovorio, između ostalog: „Na šta ti ja ličim, na DS, da sam namontirao konkurs?“, a razgovor je završio psovkama: „Marš u pi… materinu bezobraznu!“

Novinar Insajdera je sinoć pozvao Rističevića za zvaničnu izjavu sa pitanjem da li je tačno da je opsovao novinarku VOICE-a, kao i da li takvo ponašanje dolikuje narodnom poslaniku, međutim, Rističević je negirao da se čitav incident dogodio.

Insajder: Agencija Beta je prenela da se grubo vređali i psovali novinarku VOICE-a. Da li je to tačno?

Rističević: A ko Vam je to rekao?

Insajder: Upravo Vam govorim. Agencija Beta je objavila…

Rističević: Dobro, i šta sad oćeš…ne razumem..

Insajder: Da li je tačna ta informacija da ste je vređali i psovali?

Rističević: Ne, nije tačna.

…..

Insajder: Kako je napisano na Beti, ona je dala izjavu, dakle, da ste Vi vređali novinarku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra. Da li ste nju vređali?

Rističević: Au, bre! Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra?

Insajder: Tako je. Da li ste nju vređali?

Rističević: Na nemoj…ne.

Insajder: Niste?

Rističević: Ma ne, bre. Jedino ako na ulici nešto radi, pa da ja ne znam da je novinar pa da je nešto dobacio ili tako. Ne razumem kad sam ja to nju vređao?

Insajder: Ona Vas je navodno zvala na mobilni telefon vezano za konkurs i vi ste je tada psovali i grubo vređali.

Rističević: Auuu…de bi ja to radio.

I nakon objave snimka, Rističević negira da je psovao novinarku

Novinar Insajdera je danas ponovo pozvao Rističevića sa pitanjem zbog čega je slagao da nije psovao novinarku VOICE-a kada se na snimku koji je objavljen jasno čuje psovanje, međutim, poslanik SNS-a i dalje negira da je bilo koga psovao.

Insajder: Dobar dan, gospodin Rističević?

Rističević: Da, recite.

Insajder: Saša Dragojlo, novinar Insajdera kraj telefona, juče smo razgovarali ako se sećate.

Rističević: Pa dobro, šta sad onda, ako smo juče razgovarali moramo i danas, je l’ da?

Insajder: Pa šta da radim… Slušajte, dakle, juče sam Vas zvao povodom toga da li ste vređali i pslovali novinarku Vojvođanskog centra.

Rističević: Odgovor je bio ne.

Insajder: Tako je. I postoji snimak koji je objavljen i gde se jasno vidi da vi vređate novinarku. Zbog čega ste lagali?

Rističević: Netačno. Uopšte nisam vređao novinarku, koji snimak?

Insajder: Evo postoji snimak.

Rističević: Aj da čujem ja taj snimak, razumete…

Insajder: Objavljen je snimak na internetu i vi jasno… Mislim neću sada da ponavljam psovku, ali Vi znate šta ste rekli naravno.

Rističević: Aaa, nisam rekao ništa.

Insajder: Znači i dalje tvrdite da…

Rističević: Ne, ja nju uopšte nisam opsovao, ne. Odgovor je ne.

Insajder : Iako postoji snimak vi tvrdite da niste?

Rističević :Ma kakav snimak, bre čoveče, ne! Ne znam ko je šta snimao, ne.

Insajder: Da li smatrate da dolikuje jednom poslaniku da vređa i psuje novinarku?

Rističević: Ma slušajte, slušajte, ne, kraj, ne, ende. Još nešto?

Insajder: Okej, ništa…

Rističević: Je l’ Vam treba još nešto, razumete?

Insajder: Pa ne, ne treba mi pošto…

Rističević: To ću ja da rešim sa njom tužbom… Videćemo poreklo snimka i to, pošto ja imam svedoke kada sam razgovarao sa njom da nije bilo nikakvih psovki. Eto.

Insajder: Videćemo, snimak je jasan.

Rističević: Pa ništa, ja ću je tužiti, to je moj komentar, da ću je tužiti i da će morati da dokaže autentičnost snimka, razumete, poreklo razgovora i tako dalje, pa ćemo da vidimo. Ja ne tvrdim, imam svedoke koji su bili u kancelariji kada me je zvala.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje definisan je Zakonom o javnom informisanju, koji u članu 38. kaže: „Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.

Send this to a friend