16. jun 2022.

Saslušan muškarac zbog uvreda izrečenih tokom upada u program RTS-a

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu je saslušan V.J. (46) zbog sumnje da je izvršio krivično delo Povreda ugleda Srbije iz člana 173. Krivičnog zakonika.

Na saslušanju pred postupajućim tužiocem V.J. je kratko izneo odbranu, ali nije želeo da odgovara ni na pitanja tužioca niti branioca.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor, zbog opasnosti od bekstva, jer nema prijavljeno prebivalište u Srbiji.

V.J. je u ponedeljak prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program uleteo u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode.

Potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući podignut srednji prst na obe ruke, uvredljivo, sa psovkma govorio o Srbiji, nazivajići je i „fašističkom“ državom.

V.J. je državljanin Srbije koji živi u Nemačkoj.

Tužilaštvo je dalo naredbu da se obavi psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog.

Nezvanično, ispričao je da je došao u Srbiju pre sedam meseci i da je izgubio pasoš i novčanik sa karticama, pa je pokušao da ih nabavi, ali nije uspeo.

Sve ono što je izjavio u kadru RTS-a je, kako tvrdi, posledica toga što su mu pukli živci, jer samo želi da napusti Srbiju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend